Tre ESK spelare till Halmstad!

Ida Andersson är en av tre ESK tjejer som är kallade till Halmstad. Foto: Kent Lundqvist

Tre fotbollstjejer från Enköpings SK F03 har blivit uttagna att representera Uppland på utvecklingslägret i Halmstad kommande vecka, nämligen Malin Lundin, Ida Andersson och Rebecka Hemlin.

Utvecklingslägret, som tidigare hette elitlägret, börjar idag söndag och avslutas fredag 29/6. Totalt är 16 tjejer från Uppland, kallade till läget där spelare från 24 fotbollsdistrikt träffas. Förutom träningar ska Uppland spela mot bl.a. Dalarna och Ångermanland. Tre av dem från ESK, och en av dem är Ida Andersson som säger så här om att bli uttagen:

– Jag tycker det ska bli jätteroligt att åka till Halmstad. Kul att få träffa jämnåriga spelare från hela landet, få möjligheten att vidareutveckla mig ännu mer, ha kul och få mera tid med Upplands duktiga tränare samt träffa nya instruktörer på lägret.

Se fullständigt program här >>>

Det är en ganska lång process att komma med i Upplandslaget, där distriktsförbundskaptenen för Uppland, Jessiqa Öberg Tillbom, redan under 2017 började inventera F03-spelare på matcher. En första träning hölls sedan i oktober 2017 med 68 spelare kallade. Under 2018 har tre träningsdagar/läger genomförts med drygt 30 kallade spelare och vid Svealandslägret i Enköping i maj var 25 spelare utvalda Läs mer om det här >>>.

Därefter har en träningsdag med match mot Östergötland genomförts med 23 kallade spelare och slutligen har 16 spelare valts ut till Halmstad.

– Just de här tre tjejerna har varit med på alla samlingarna och har kommit relativt långt i sin fotbollsutveckling och framförallt visat en fin utveckling under året, menar ESK tränaren Mattias Hemlin.

Truppen Uppland F03  >>>

 

Lämna ett svar