Tre bra poäng för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: Enköpings SK var det starkare laget och vann rättvist hemma mot Råsunda IS.

Det var gästerna som öppnade matchen bäst och skapade en del under den första kvarten.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi fick inte riktigt ordning på vårt eget spel i början och där var RIS klart bättre. Vi jobbade oss in i matchen och jämnade ut spelet, berättar ESK-tränaren Oscar Odeheim.

Efter en mållös första halvlek skulle ESK komma ut till den andra och ta över matchen med ett bra och effektivt spel.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi sa innan matchen att vi skulle försöka hitta in bakom deras backlinje med bollar och såra dem på det sättet och det lyckades vi ganska bra med. Räknade till åtta lyckade försök.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa timmen spelad så skulle det ge resultat. Lina Rosengren trycker in ledningsmålet bakom gästernas målvakt Lisa Lundstedt.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så är det bara ett lag på planen. ESK vinner alla dueller och gästerna mattas allt mer. I den 72:a minuten så stänger ESK matchen. Det är nyss inbytte Riki Isaksson som får ett bra läge där avslutet går i stolpen, men på returen håller sig Sheela Da silva framme och gör 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

Det stannade inte där. ESK vaskar fram flertalet bra chanser med bra spel och med dryga 10 minuter kvar att spela så fastställer hemmalaget slutresultatet till 3-0. Efter bra förarbete av Rebecca Hemlin hamnar bollen hos Da Silva som förlänger till en fristående Stina Roswall som kan rulla bollen in i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Bra tålamod där ute ger resultat och vi börjar också hitta de ytor vi tala om inför matchen. En bra match, som vanligt, mot ett lag som gillar att rulla boll precis som vi själva. Som matchen utvecklade sig så känns det rättvist att vi vinner, avslutar Odeheim.

Enköpings SK Råsunda IS 3-0 (0-0)

Målen: 1-0 (57) Lina Rosengren, 2-0 (72) Sheela Da Silva, 3-0 (78) Stina Roswall.

Varningar: 2-0
Publik: 19

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar