Tränare & lagledare lämnar efter oenighet!

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Damerna i Håbo FF tappar lagledare Magnus Eivhammar och ansvarig tränare Jonny Atterlöf.

Efter en tids oenighet med styrelsen i HFF väljer nu Magnus & Jonny att lämna sina uppdrag i Damlaget.

– Vi har varit oeniga med vår styrelse en längre tid. Vi delar bevisligen inte samma värdering hur en ideell förening bör drivas i ett modernt samhälle 2021. Vi har i alltför många frågor fått stå upp för tjejerna, på ett för oss onödigt sätt, och vår energi är tyvärr slut, berättar Jonny.

Vad hade ni hoppats på för respons i era frågor?

– Vi hade hoppats på att ha en styrelse som stöttat vår verksamhet och vår entreprenörsanda, istället för att i flertal detaljfrågor rörande Dam styra de för styrandets skull. Likaså känns det som vi begick ett grovt tjänstefel när vi tar upp frågan om jämställdhet och att vi nästintill stjälper föreningen i vårt agerande eller ”det är så samhället ser ut”. En högst relevant och allvarlig fråga anser vi. Men det är inte en slump att de två som haft dialogen med styrelsen är de två som nu lämnar, berättar Jonny.

Hur ser ni på er tid som ansvariga för damerna och hur har truppen och lagen utvecklats?

– Vi anser att vi lämnar med flaggan i topp. Senast spelare fyllde på senior-truppen underifrån från organisationen var årsskiftet 2018/2019. Så på två hela år har vi gått från ett seniorlag till två seniorlag och samtidigt har vi hela 31 spelare på listan och fler är på väg in. I bakgrunden har våra nu Damjuniorer fått vara homogena som grupp och mogna in i fotbollen, istället för att få flytta upp i seniorverksamhet alltför tidigt. Ett fenomen som många klubbar annars lider av.

Ni presenterade att ni inför den här säsongen hade något på gång, men det blir inget av med det nu.

– Vi hoppas för tjejernas skull givetvis att de som är kvar och våra efterträdare lyckas driva laget vidare i denna positiva riktning. Vi har lockat tillbaka flera äldre etablerade spelare. Det är en fantastisk härlig grupp i harmoni. Samtidigt har vi fått sportsliga resultat med oss och hade verkligen siktet inställt på en mycket spännande säsong, berättar Jonny som fortsätter:

– Det var ledsamma miner från både spelare och ledare när vi på under träning meddelade vårt beslut och vi har fått många värmande fina ord, berättar Jonny som avslutar med ett citat från en äldre Håbo FF-stjärna som precis hittat tillbaka till HFF och fotbollen: – Detta fick vi efter träning nummer två: ”Det är ett riktigt sammansvetsat gäng där alla syns och får ta plats, superkul!

Mats Gredemyr (material), Janne Peterson (ass.) och Viktor Carlsson (MV & Fys) är kvar.

Vi har sökt klubben för en kommentar till ovan skriven text, men de har inte responderat.

Lämna ett svar