Toresäter och Sverige övertygade!

Bild: Privat

Rugbytjejen från Enköping – Paulina Toresäter var med Sveriges 7s landslag och spelade OS kval med framgång.

Sverige gjorde en mycket bra match och lyckades genom uppoffrande försvarsspel hålla nere förlustsiffrorna mot världsnationen Ryssland till 0-29 i den första matchen under lördagen. I de andra matchen mot nästa världsnation – England blev det som väntat förlust. England som sedermera vann turneringen i Kazan och tog OS-biljetten.

I den tredje och sista gruppspelsmatchen och sista under lördagen väntade Tyskland som vann europamästerskapens andradivision tidigare i somras och därmed gick upp i högsta divisionen, Grand Prix.  En riktig prestigematch, då Sverige slutade fyra i samma turnering och missade avancemanget till Grand Prix. Ett revanschsuget svenskt lag gav aldrig tyskorna någon chans och vann med klara 29-5 efter strålande spel.

Med en ynka poängs sämre poängskillnad än Rumänien missade Sverige chansen att spela om platserna 5-8 och fick istället rikta in sig på platserna 9-12 under söndagens slutspel.

Tyskland stod åter för motståndet i söndagens första match. Ett aggressivt och uppoffrande försvarsspel lade grunden för ytterligare en svensk 12-0 seger. I den avslutande matchen om niondeplatsen besegrade de svenska tjejerna Moldavien med klara 29-7.

– Vi var rankade elva i turneringen och slutar nia, så resultatmässigt måste vi vara nöjda, säger Sveriges manager Anna-Lena Swartz som fortsätter:

– Våra matcher mot Tyskland är bland de bästa ett svenskt landslag gjort. Det defensiva spelet mot Ryssland var också outstanding.

Enköpingstjejen Paulina Toresäter var nöjde med helgen och att målet infriades.


Bild: Privat

– Vårt stora mål för helgen var att ta revansch på Tyskland och visa att det är vi som egentligen är bäst i Trophy (Europas andradivision). Att få köra över dem i två matcher var otroligt skönt.

Vad fick du med dig från helgen?

– Att få spela mot världsstjärnor från Ryssland och England, som vi annars bara ser på TV, var också en stor upplevelse.

England är efter segern i Kazan klara för OS i Tokyo 2020. Ryssland och Frankrike som slutade tvåa och trea går vidare till ytterligare en kvalomgång.

OS-kval Kazan 13-14 juli

Gruppspel lördag:
Swe-Ryssland 0-29
Swe-England 0-50
Swe-Tyskland 29-5

Slutspel söndag:
Swe-Tyskland 12-0
Swe-Moldavien 29-7

 

Lämna ett svar