Toppmöte i herrtrean!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK spelar idag ett toppmöte i herrtreans fjärde omgång hemma på Enavallen mot Märsta IK.

ESK har haft en minst sagt ovanlig vecka för att vara dem, vilket gjort att man knappt hunnit med att fundera över dagens motstånd.

– I och med den förlängda helgen (Valborg) så tog vi ledigt i måndags och i tisdags (röd dag) övergick alla träningsbokningar till matcher vilket gjorde oss tvingade till en annan aktivitet, löpning och styrka. I torsdags först var vi på fotbollsplanen igen och då handlade träningen om att känna på naturgräs. Tror ändå att den milda belastningen gruppen utsatts för under veckan gjort gott då vi tidigare har dragits med en del krämpor. Med andra ord har vi knappt nämnt Märsta ännu, berättar tränare Martin Andersson.

Vad vet ni om motståndet?

– Av tidigare säsongers erfarenhet är Märsta alltid starka på våren och då gäller det att vara förberedd på en tuff match. Har tillgång till en av deras matcher under nuvarande säsong så vi har lite koll på vad dem vill komma åt, trots att motståndet den matchen bidrog med ett taktiskt haveri och tillställningen blir därmed svårbedömd så syns det klart vad dem har för idé, säger Martin.

Premiär på naturgräs och Enavallen, vad betyder det?

– Det blir ju första matchen på Enavallen och vi får se hur bollen och benen beter sig på gräset. Känslan är att det blir mycket kamp och mindre skönspel så det gäller att gilla läget. Men vi får se vad förutsättningarna ger oss så utgår vi ifrån det. Klyschan ”motivation slår klass” kan vara användbar första gräsmatcherna, avslutar Martin.

Matchfakta:
Enköpings SK vs Märsta IK, Herr div.3, 4:e omgången.
14:00 på Enavallen.

Senaste mötet med MIK.
Vinst med 5-2 hemma på Enavallen 5/8-2017.

Nyheter i truppen:
Under torsdagens träning var alla med i träningen förutom Bruno dal Monte, Mohammed Ibrahim, och Andreas ”Tosse” Larsson, så det kan bli en del förändringar mot förra helgen.


Sagt om motståndet:
Ett lag som kan vara lika bra som dåliga, ett klassiskt medgångsgäng som startat säsongen övertygande med tre raka segrar och noll insläppta mål. Fredrik Andersson och Enrique Emilio Isaacs Cunningham har levererat i målprotokollet under försäsongen. De har stått för sammanlagt 10 mål på totalt 16 matcher!

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar