Toppmatch i Kungsängen!

Foto: Kent Lundqvist

Tabellettan ESK vs tabelltrean KIF i herrtrean ställs idag mot varandra på Kungsängens IP.

Toppmatch på naturgräs känns som det skall och en sällan skådad drabbning är att vänta. ESK som vill behålla avståndet som tabelletta och KIF som jagar Franke om andra platsen i serien och tillika kvalplatsen.

– Precis, för stunden kanske det mest entusiastiska laget att möte i serien med tanke på deras form och att dem fått blodad tand av sitt jagande. Påminner om våran situation tidigare år, menar ESK-tränaren Martin Andersson.

Hur har ni förberett er inför denna drabbning?

Vi har försökt kopiera tidigare upplägg trots att vi missat en vilodag (match söndag) där vi tittat lite på både försvar/anfallsspel, berättar Martin.

Vad tror du på för matchbild och vad kommer avgöra?

– Vi kommer möte ett lag som hanterar ett mångsidigt försvarsspel där man är organiserade i både hög press och lågt sittande. Om jag inte minns helt fel så försökte vi ta oss fram centralt i banan där dem visade sig vara mycket starka och den minan måste vi undvika.  Även duktiga på att variera sitt spel med bollinnehav och snabba omställningar. En jämn trupp utan svagheter med ett rivjärn till duo på mitten. Tycker vi påminner om varandra i ett visst avseende därav tror jag på mycket kamp med två lag som tar ut varandra. Det laget som är smartast i sista tredjedelen kommer få oddsen till sin fördel, avslutar ESK-tränaren.

Sagt om motståndet:
Har imponerat som nykomling och är tabelltrea efter endast en förlust på de 7 senaste omgångarna. OM man isoolerar de senaste fyra omgångarna så förstår man att det i dag blir en tuff uppgift för tabellettan på borta plan. 4-0 på VIK, 2-1vinst borta mot tabelltvåan Franke, 3-0 hemma på formstarka Kerburan, och senast 5-1 vinst borta mot Uppsala-Kurd FK!

Nyheter i truppen:

Jesper Synnerlöv har en stukad fot, men är på bättringsväg. Jocke Pettersson fick sitt tredje gula i söndags och är avstängd – Pontus och Calle bildar mittbackspar. Adrian Berglund kan inte vara med då han måste iväg med jobb i en vecka från och med fredag natt.
Ej med i truppen idag:Joakim Pettersson, Adrian Berglund, Bruno Dal Monte, Jonatan Åhlin och Adrian Alan.

Senaste mötet:
Delad pott 0-0 (0-0) på Enavallen.
Läs mer om den matchen här >>>

Matchfakta:
Kungsängens IF vs ESK, Herr div.3, 18:e omgången.
14:00 på Kungsängens IP.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar