Topplaget Mariestad med inslag av Enköping på besök!

Andreas Sojé & Co kommer få jobba ikväll. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey tar ikväll emot topplaget i Hockeyettan – Mariestads BoIS med de före detta Enköpingsspelarna Eddie Davidsson och Mikael Alba.

ESK som kommer med tre sura förluster i bagaget hoppas såklart på ett trendbrott och att man kan upprepa spelet man hade hemma mot Skövde IK innan serien vände. Efter minutförlusten senast borta mot Forshaga har ESK gnuggat på och känner att man är redo för uppgiften.

Vi hade en ledig dag i måndags och tränade igår med bra fart och bra fokus, berättar tränare Robert Kimby.

Vad kommer krävas ikväll för att kunna hota och ta poäng av tabellfyra Mariestad?

Det blir såklart en tuff utmaning, som vi gillar. Vi behöver vara lite bättre i grunderna för att ta poäng, avslutar Kimby.

Gästernas tränare -Karl Helmersson har den största respekten för ESK.

Ja det var ett av lagen vi hade tuffast emot hemma, det stod länge 1-1 och vi fick in 2-1 sent, så det kommer bli tufft.

 

Matchfakta:
ESK Hockey – Mariestad BoIS, HockeyEttan Västra: 15:e omgång.
19.00 Bahcohallen.

Senaste resultat ESK Hockey:
2-4 Forshaga borta 12:e november

Nyheter i truppen:
Calle Eriksson fortsatt borta med ”upper body”skada, Johan Viktorsson och Tim Friberg borta med hjärnskakningar. Simon S:t Cyr vaktar kassen. Det är fortfarande lite oklart hur ESK ställer upp.

Sagt om motståndet:
Mariestad har många skickliga spelare och spelar med bra fart, det gäller att hela tiden orientera sig och ha koll på spelarna runt omkring. I laget spelar Mikael Alba och Eddie Davidsson som är poängkung i Hockeyettan med 17p (10+7).

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar