Tisdagsspöket borta för Bålsta HC!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC vann måstematchen hemma mot Spånga IS med 3–2 och har därmed lyckats sudda borta tisdagsspöket i jakten på en plats i Alltvåan.

BHC som fram till det här mötet med Spånga inte vunnit en match en tisdagskväll lyckades bryta den trenden när man vände 1–2 underläge i sista perioden till vinst med 3–2.

– En skön seger och att vi nu kan lägga tisdagsmatchernas betydelse till handlingarna, pustar tränare Lars Billing.

Första perioden blir riktig Rock and roll, det var öppnaspjäll och full fart framåt för båda lagen som var i stort poängbehov i jakten på en Alltvåan plats. Det blir trots det en ganska chansfattig period där lagen turas om att tappa pucken till varandra. Första chansen skapar BHC mot sitt eget mål, slarvigt spel renderar i att en hemma spelar sånär petar pucken i eget mål, men Mattias Fridlund är som tur är med på noterna och räddar.

Minuten senare ringer det, det är hemmalaget som gör 1–0 och det är Adrian Sjöqvist som står för en puckstöld bakom mål och hittar en friställd Viktor Thim i slottet som inte gör något misstag.  Innan perioden är slut så har Spånga en jättechans att kvittera, det är BHC som slarvar på egen blå och gästerna kommer med 2 spelare fria mot Fridlund som gör en svettig sidledsräddning.

– Egentligen inget förutom målet som är bra i perioden, inget av vad vi sa inför match infriades, dundrar Billing.

I mellanakten så tar BHC över matchen fullständigt och Spånga får svårt att hänga med och det kostar i form av en räcka utvisningar. Hemmalaget fullständigt bombarderar gästernas målvakt – Sebastian Näslund (bäst på isen), jag räknar till hela 8 frilägen för BHC som Näslund räddar och hemmalaget vinner skotten med 20–7 i perioden, men gör inga mål? Istället är det gästerna som kvitterar till 1–1 på en omställning genom Jacob Paaganderth.

– Ja, vad skall man säga? Det var lite som att man tar avslut och missar, så får man en ny chans och det blir aldrig bra om man tänker så, in med pucken i mål skall det vara inget annat, menar Billing.

Inte nog med det! 3,59 in i den tredje och sista perioden kommer nästa kalldusch då Spånga tar ledningen med 2–1, det är dessutom riktigt snyggt då Paaganderth sätter in pucken på den gamle BHC spelaren Patrik Wängdahl som rakar in pucken bakom en överspelad Fridlund.

Det blir dock ett bra mål för BHC som nu vaknar och börjar uppträda som ett lag och det ger resultat med dryga halvaperioden spelad, Thim tar avslut i spel fem mot fyra och Jonathan Backman styr in 2–2. Nu tippar matchen helt över till BHC som manglar gästerna och kan tillslut även avgöra, Backman jobbar fram en puck till Thim som gör 3–2.

– Skönt att vi vaknar till efter deras 1–2 mål, det var heller inte helt oväntat kan jag tycka. Vi var det bättre laget och vinner rättvist, men spelet lämnar en hel del att önska och det skall vi ta tag i nu under den ledighet vi får till nästa omgång den 24/10 då vi skall ta revansch på Järfälla, avslutar Billing.

Annons

Bålsta HC – Spånga IS 3–2 (1–0, 0–1, 2–1)
Skott: 41–22 (11–9, 20–7, 10–6)

Målen,
Period 1: 1–0 (06:28) Viktor Thim.
Period 2: 1–1 (37:48) Jacob Paaganderth.
Period 3: 1–2 (43:59) Patrik Wängdahl, 2–2 (50:14) Jonathan Backman, 3–2 (55:12) Viktor Thim.

Utvisningar: 10 (2:2:6) – 14 (4:8:2)
Publik: 94

Spelarbetyg BHC:


Dennis Von Walden


Mattias Fridlund


Robert Olofsson

Övriga matcher & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar