Tillknäppt & trist när EIBK förlorade!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK vågade inte vinna när man föll med 0-1 (0-0,0-0,0-1) hemma mot ett destruktivt spelande IBF Hedemora i damernas div.1.

– Det lev en matchbild som inte alls passar oss och tillslut är det små marginaler som avgör den här matchen, konstaterar tränare Kaj Söder.

Det här blev en match som kan till historien som en av dem fegaste jag sett, det var två lag på banan som inte vågade vinna. Det blev mer ett destruktivt ställningskrig.

Foto: Kent Lundqvist

I den första perioden visade gästande Hedemora med eftertryck hur man ville spela matchen, lågt med en defensiv som satt i knät på sin målvakt Anette Karlsson vilket gjorde att underhållningsbarometern gick i botten.

Foto: Kent Lundqvist

Det finns egentligen inget, absolut inget att berätta om de första två perioderna vad det gäller kvalité eller underhållning. Den summeras: mycket boll på EIBK som inte kan hantera situationen och vågar inte ta risker för att vinna/göra mål och ett Hedemora som försöker sig på tafatta kontringsförsök.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden lättar dock matchen en smula, men inte mycket. Det gör i varje fall att pulsen stiger från sovandes till nyvaken. Det skapas ett par ”nästanchanser”, men inte mer. Matchen skulle dock få ett avgörande vilket i sig kändes orättvist ur det perspektivet att inget av lagen var värda att vinna.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK drar på sig en utvisning med 12,04 spelat av den tredje och sista perioden och det tar gästerna 20 sekunder att göra 0-1, det är snyggt då Jenny Tollsten ser ut att runda målet men lägger tillbaka den till en fristående Alexandra Simonsson som kan raka bollen in i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK jagar sedan en kvittering och släpper allt men Hedemorabussen står parkerad framför eget mål och ser till att alla poängen åker med hem.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag tycker ändå att vi spelar upp oss under de två avslutande perioderna, men det räckte tyvärr inte, summerar Kaj.

Enköpings IBK – IBF Hedemora 0-1 (0-0,0-0,0-1)
Skott: 27-22 (5-9,10-5,12-8)

Målen,
Period 3: 0-1 (52:24) Alexandra Simonsson.

Spelarbetyg EIBK:

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar