Tight när ESK föll hemma mot Bajen!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey föll i en mycket jämn hemmamatch mot Hammarby IF och tappa därmed på toppen i ATG Hockeyettan.

Den första perioden kanske är den snabbaste denna säsong med ytterst få avblåsningar. Det var ett spel som böljade fram och tillbaka och det var knappt någon kamp alls på isen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle öppna målskyttet då André Fredriksson tar ett bra initiativ med pucken ifrån läge bakom mål, bryter sig fräckt och bra in på mål och pillar in 1-0 mellan benen på Bajens burväktare – Sebastian Andersson med 7.07 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Det fortsätter sedan att bölja i matchen, men det är ESK som egentligen har de bästa lägena att skapa heta målchanser. Bajen hade stora problem i spelet med puck i egen zon där man gång efter annan slarvade bort pucken, men utan att det skapas några rejäla chanser för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi har inte den där riktiga hettan i oss för att ta vara på de där lägena att skapa bra målchanser, vi blir lite för bekväma helt enkelt när vi får lägen att skapa, konstaterar ESK-tränaren Tobias Holm Karlberg.

Trots det så skulle Bajen lyckas kvittera hemmalagets ledning innan periodvilan. ESK slarvar i egen zon och det straffar Nestor Plarsmo med att skicka in 1-1 bakom hemma-keepern Pontus Hagman.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen på den andra perioden skulle bli lyckosam för Bajen som lyckas göra 1-2 genom Jonathan Tärnblom som få prickskjuta från blå.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det är det mycket ESK som trummar på och vaskar fram en hel del vassa kvitteringschanser, men det är uddlöst när man väl är i läget.

Foto: Kent Lundqvist

Det är istället Bajen som kan göra 1-3 med ett mäktigt backskott av Joakim Albertsson som via ribban trycker in pucken i mål bakom Hagman.

Foto: Kent Lundqvist

Det grinar illa för ESK i det skedet av matchen och när man dessutom åker på en utvisning med 9,31 spelat så var hemmalaget illa ute. Då blixtrar ESK till! Tobias Smids vinner puck och sätter fart in i mittzon där han serverar Daniel Andersson ett friläge och det är 2-3 inför den tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den sista perioden rivstartar med två riktigt vassa avslut av ESK som sätter Andersson på stora prov och Bajen svarar med en puck i stolpen innan det är spelat tre minuter.

Foto: Kent Lundqvist

Det hela slutar med att Bajen får en spelare på botbänken och då tar ESK fram ett ruggigt bra powerplay som avslutas med att Robin Nilsson med ett snärtigt avslut kvitterar till 3-3.

Foto: Kent Lundqvist

Gaska omgående så åker ESK på en minst sagt billig utvisning som skulle komma att kosta matchen. Bajen har återigen otroligt svårt att etablera i powerplay, men lyckas ändå ur ingenting göra 4-3 genom Emil Mäki.

Foto: Kent Lundqvist

ESK jagar sedan en kvittering och den hängde verkligen i luften. Med knappa 3:30 kvar att spela så tar hemmalaget ut Hagman och spelar sex mot fem resterande av matchen. Det är ett jättetryck, men Andersson storspelar och räddar Bajen som vinner och tar tre mycket viktiga poäng.

Foto: Kent Lundqvist

– Små marginaler avgör denna kamp och ikväll var det tyvärr de individuella misstagen som fäller oss. De var villiga att skita ner sig mer än vad vi var och det fällde avgörandet. Vi gör så mycket som är bra där ute, men tar ”som sagt” dåligt betalt, avslutar ESK-tränaren.

Enköpings SK – Hammarby IF 3-4 (1-1,1-2,1-1)

Skott: 32-32 (10-10,11-12,11-10)

Målen,
Period 1: 1-0 (07:07) André Fredriksson, 1-1 (13:50) Nestor Plarsmo.
Period 2: 1-2 (20:33) Jonathan Tärnblom, 1-3 (27:43) Joakim Albertsson, 2-3 (29:54) Daniel Andersson.
Period 3: 3-3 (45:48) Robin Nilsson, 3-4 (48:01) Emil Mäki.

PIM: 4 (0:2:2) – 2 (0:0:2)
Publik: 250

Spelarbetyg ESK:


Fredrik Lundin


Daniel Andersson


André Fredriksson/Robin Nilsson

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar