Tight match är att vänta när HockeyEttan vänder!

Foto: Kent Lundqvist

Halva serien är spelad och ESK Hockey åker för att spela borta mot värmländska Grums i HockeyEttan.

Vi är inställda på en tight och svårspelad bortamatch, medger tränare Robert Kimby.

ESK stannade på en 6:e plats efter 11 av 22 omgångar spelade och det är något som backresen Magnus Svanberg ser positivt på.

Vi har gjort det bra tycker jag, som lag växer vi från match till match och poängskörden är väl den bästa vi haft på många säsonger efter 11 spelade omgångar och det är ett gott tecken.

Svanberg har såklart rätt i det han säger, ESK har dem senaste säsongerna skramlat ihop 13p s14/15, 15p s15/16, 16p s16/17 och denna säsong alltså 17 poäng med mersmak.

Hur är känslan nu när ni går in i andra rundan av serien?

Den är bra och vi fick ett bra formbesked senast mot Skövde så allt känns bra och vi har en bra stämning i gruppen. Matchen ikväll kommer säkert bli lite som hemma med en ganska tight matchbild och Grums är svåra att göra mål på precis som det är att göra på oss, men vi skall nog lyckas pilla in ett par puckar, skrattar Svanberg avslutningsvis.

Hemma mot Grums så var det ett blankt papper vad det gällde motståndet, men känslan var att det kommer en nykomling till Bahcohallen och det skall väl bli trepoäng med tanke på hur bra ESK spelat på försäsongen. Det blev inte så, ESK fick med sig en poäng en smula turligt då Simon Cederborg kvitterade i spel fyra mot fem med 30 sekunder kvar av ordinarie matchtid, Grums avgjorde sedan 2,30 in i förlängningen genom Robin Wall, förövrigt hans enda mål så här långt denna säsong.

Nu vet vi lite mer än inför första mötet och Grums är ett svårspelat lag och det lär inte vara lättare på deras hemmais, medger Kimby.

Hur skall ni hantera matchen och vad blir nyckeln till framgång?

Det absolut viktigaste är att vi får in mycket folk på deras målvakt och att vi flyttar pucken med tempo, vi vill försöka få ner pucken djupt på dem och skapa trycka på dem. Det kommer bli en målsnål match så det är iktigt att vi är påkopplade när chanserna skapas, menar Kimby.

Ni kommer från en kanonmatch hemma mot Skövde där ni vann med 3-1, men u har det varit ett långt uppehåll efter den matchen.

Det är svårt att säga om det var bra eller dåligt, men helt klart så ville vi ha match omgående igen då vi var lite i zonen. Men det är en situation vi varit i förr och har hanterat bra, Vi har dock blandat lite i vår kvalité i träning även om intensiteten hela tiden är bra på isen. Vi tränar riktigt bra och killarna vet vad som krävs för att vi ge oss själva en bra chans här under den andra halvan av serien, berättar ESK tränaren – Johan Jonsson.

Grums IK – ESK Hockey 19:00 i Billerudhallen

 

Övriga matcher & tabell >>>

One Response to Tight match är att vänta när HockeyEttan vänder!

Lämna ett svar