Tight derby på Skogsvallen!

Foto: Kent Lundqvist

Herrsexan: IK Nordia stod upp i derbyt hemma på Skogsvallen mot SK Elvan.

IKN kom stärkta till derbyt mot Elvan av säsongen första poäng i förra omgången borta mot Alsike IF och visade att man är på rätt väg.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, vi skulle dessutom haft med oss alla tre poängen från den matchen, menar spelande IKN-tränaren Alex Saowapat.

– Vi visste att detta skulle bli en tuff match mot ett IKN som är klart bättre än vad tabellen säger, berättar Elvan-tränaren Adam Danielsson.

Hemmalaget startar också matchen bäst och för spelet under de första 20 minuterna, men utan att riktigt hota Elvan som visar prov på ett stabilt försvarsspel.

Foto: Kent Lundqvist

Allt eftersom så tar sig Elvan in i matchen och jämnar ut spelet. Det är också gästerna som skapar den första heta målchansen. Då är det Abel Andetsion som tar sig loss på sin vänsterkant, men avslutet går utanför hemmakeepern-Mattis Hiltulas vänstra stolpe.

Foto: Kent Lundqvist

I övrigt så skapas det inte mycket som kvalificera in på någon lista över målchanser i den första halvleken som mer var av kampkaraktär. En chans till skulle dock skapas och det efter halvlekens bästa anfall där bollen tillslut hamnar hos en friställd Leonard Lähteenmäki, men avslutet går över.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en klart bra första halvlek där vi spelar bra fotboll i långa stunder, menar Saowapat.

– Vi står upp bra i det defensiva spelet men har det svårt inledningsvis i det offensiva men det lossnade en del under den andra halvan av halvleken, konstaterar Danielsson.

I den andra halvlekens inledning var det återigen IKN som tog tag i taktpinnen, men det skulle vara gästerna som öppnade målskyttet. Ett bra inlägg från vänsterkanten av Victor Björklund Wallgren landar mitt i boxen där Erik Kvernplassen kommer högst och först på bollen när han nickar in 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

Efter målet så går IKN med mer folk offensivt för att åstadkomma en kvittering och under en ganska lång sekvens av matchen så hotar man gång på gång. Det är främst på fasta situationer som i den 67:e minuten då det blir riktigt farlig efter en vänsterhörna, men Elvan får undan bollen.

Foto: Kent Lundqvist

Mitt i den sekvensen så kommer Elvan i en farlig kontring där Max Österman trollar sig igenom, men avslutet går via Hiltula upp i ribban och vidare till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Nu går IKN All-in för en kvittering och det skapas ett par farliga chanser. I den 78:e minuten så är hemmalagets bäste spelare igenom. William Melin är i höger innerposition, men avslutet går över.

Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter har hemmalaget ett nytt bra läge där en riktig kanon från distans stryker Elvan keepern Casper Nyströms vänstra kryssribba.

Foto: Kent Lundqvist

IKN får i den 88:e minuten en ny vänsterhörna som slås bra, och det blir farligt. Elvan lyckas dock rensa och bollen landar hos en fristående Österman som kan runda en offensiv Hiltula och från distans rulla in avgörande 0-2 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen skulle avslutas med en riktig delikatess. I matchens sista minut så trollar Abel Andetsion utanför straffområdet och skruvar upp bollen i krysset till 0-3.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en bra match i 90 minuter och är inte långt ifrån poäng. Känslan är att vi växer mer och mer ju längre säsongen går. Det små marginaler som avgör idag och jag är trots förlusten ganska nöjd med lagets insats och prestation, avslutar IKN-tränaren.

– Det här var en skön och viktig seger för oss där vår defensiv är det som avgör. En svår match att vinna där det var skönt att se Max göra 0-2 när matchen står och väger. Den här segern ger oss kontakt i toppen och vi ser nu fram emot hösten efter en bra poäng med tanke på våra förhållanden och nu hoppas jag att vi får vara hela och friska, avslutar Elvan-tränaren.

IK Nordia – SK Elvan 0-3 (0-0)

Målen, 0-1 (56) Erik Kvernplassen, 0-2 (88) Max Österman, 0-3 (90) Abel Andetsion.

Gula Kort: 1-0
Publik: 52

Spelarbetyg:


Mattias Österlund SKE


William Melin IKN/Erik Kvernplassen SKE


Adonis Shala IKN/Max Österman SKE

Tabell & övriga resultat >>>

Lämna ett svar