Tidernas ras i IFU Arena?

ÖIF keepern – Jonatan Gustavsson fick ingen hjälp. Foto: Kent Lundqvist

Örsundsbro IF ledde bortamatchen mot Hagunda Legend IS i herrtreans 5:e omgång en bit in i den tredje och sista perioden men föll tillslut.

Det som såg så bra ut slutade med en jättekrasch för ÖIF. Efter en rasande inledning på matchen och ledning med 3-0 efter mål av Max Gustafsson, Tobias Gustavsson och Rasmus Lööv med 7,35 spelat av matchen så släpper man greppet.

Hemmalaget reducerar till 1-3 med och ÖIF svarar med att Lööv gör 1-4, men under periodens sista minut så gör HLIS 2-4 och även 3-4 vilket gör att det är match igen.

Det gav hemmalaget den energi de behövde i mellanakten och nu är det dem som exploderar i målskyttet, vips så var det ledning med 6-4. ÖIF skulle dock samla sig och komma tillbaka innan perioden var slut. Oscar Edbom ser till att reducera till 5-6 och Lööv kvitterar till 6-6 med 46 sekunder kvar att spela av perioden.

– Vi har tjatat om att hjälpa varandra i försvaret och hålla motståndarna på utsidan, spela grönt genom mittzonen, skapa djup och bredd med toppforwards. Detta gör vi exemplariskt i första och bitvis i andra, berömmer ändå ÖIF-tränaren Fredrik Andersson.

I den tredje och sista perioden står matchen och väger, men med knappa sju minuter spelat så tippar matchen över till ÖIF som gör 6-7 genom Lööv. Det var nog vad man trodde, men hemmalaget ville annat.

– Sedan händer det någonting i skallarna, man försöker med snygga dragningar och svåra pass i eget slott, tappar boll i helt fel lägen och lite lojt försöker vinna tillbaks bollen, berättar en bedrövad Andersson.

Det som nu kom att hända måste vara smått historiskt på div.3 nivå? På 10 minuter gör hemmalaget 7-0 på ÖIF som får se sig besegrade med hela 13-7.

– Lika nonchalanta i ledning som vi blir desperata i underläge. Vi har en hel del att prata om i veckan. Vet inte om det bara beror på att vi hela tiden blir tvungna att gå på kort manskap, såg bra ut inför matchen med 11 spelare, 1 lämnade återbud och en drog upp en skada efter några byten. Känns väldigt tungt nu, summerar ÖIF-tränaren Fredrik Andersson.

Hagunda Legend IS – Örsundsbro IF 13-7 (3-4,3-2,7-1)

Målskyttar ÖIF: Rasmus Lööv 3, Max Gustafsson, Tobias Gustavsson, Oscar Edbom,

Utvisningar: 0-1
Publik: 50

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar