Tennissiffror när FBK vann!

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK fortsätter att ösa in mål i träningsmatcherna och nu var det div.5 laget Bosniska som besegrades med hela 6-1 (3-0).

– Vi tar tag i matchen direkt och får utdelning omgående, berättar tränare Göran Westerberg

Motståndet var numret mindre än hemmalaget FBK som höll skärpan och en bra nivå redan från start och det gav också utdelning. Redan efter 10 minuter hade hemmalaget målat två gånger om genom Daniel Kjöraas (provspelare från Håbo FF) och Rami Abbas på straff.

Det skulle fortsätta bra för FBK som gör jobbet över hela planen och innan halvtidsvilan så gör en på nytt född (tillbaka efter skada) Jakob Smedlof 3-0 till hemmalaget.

– Första halvlek är vi riktigt bra med bra balans och skapar mycket framåt och stabila bakåt. Vi beslutar oss för att passa på att testa lite nytt i andra halvlek och spelar 3-5-2. Det blev väl ingen succé då vi blev väldigt spretiga och gick ner i kvalitet, menar Göran.

Inledningen av den andra halvleken blir något svagare och gästerna kan också sticka upp och reducera till 1-3 innan FBK får riktig fart på spelet igen. Då tar FBK över igen och kan forcera under den sista delen av matchen där Kjörass gör 4-1 innan FBK målvakten Hampus Andersson räddar en straff och istället gör Kjöraas ytterligare 1 mål (5 totalt på två matcher) till 5-1 och Abbas 6-1 (totalt 3 på två matcher) med en snyggt slagen frispark i slutsekunderna.

– Hoppas och tror på ett starkare motstånd nästa helg när vi möter Skultuna, men vi gläds åt att vi återigen visar att det finns en bra högsta nivå i gruppen, avslutar Göran.

Fanna BK – Bosniska 6-1 (3-0)

Målskyttar FBK: Daniel Kjöraas 3, Rami Abbas 2, Jakob Smedlof.

 

Lämna ett svar