Tennissiffror när ESK vann i Allettan.

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey J20 tog sin tredje raka seger i Allettan hemma mot IFK Österåker.

Det är IFK som öppnar bäst och skapar ett par bra chanser innan ESK med dryga 4 minuter spelat vaknar till och då får Kevin Nilsson en jättechans framför mål, men gästernas-keeper Marcus Skantz räddar.  Men Nilsson skulle ta revansch med 7,23 spelat då han petar in en retur till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

IFK jagar sedan en kvittering och skapar också chanser där man bla. har en puck i ribban med 9,55 spelat. Men ESK tar sig ur det greppet och kan göra 2-0 genom Tim Almgren med ett bra avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Med 16,16 spelat så får IFK chansen att ta sig in i matchen igen när ESK drar på sig en utvisning. Det är ändå ESK som skapar de hetare chanserna där bland annat Almgren har en bra chans i slottet, men avslutet går utanför vilket gör att perioden slutar med hemmaledning med 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra perioden öppnar böljande och det skapas ett par heta chanser åt båda hållen, men den bästa har gästerna där hemmalagets burväktare – Carl-Filip Eliasson får sträcka på sig för att rädda och kastar sig efter returen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK flyttar sedan fram i sina positioner och får ett elakt tryck på IFK som resulterar med 4,12 spelat då Edvin Wiklund rakar in en retur bakom Skantz. Förts åker IFK på en utvisning, men även ESK drar sedan på sig en ny utvisning och i spel fyra mot fyra så skapar hemmalaget ett friläge där August Sandell prickar stolpen med 6,53 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna skulle gnugga på och till slut så får man också till en reducering till 1-3 genom Nils Resnais med dryga halva mellanakten spelad.

Foto: Kent Lundqvist

IFK drar sedan på sig två utvisningar efter varandra och då kostar det. Almgren tar sig snyggt in i slottet och lyckas trycka in 4-1 med 16,05 spelat av mellanakten. I slutet av perioden så drar ESK på sig en ny utvisning, men är ändå laget som skapar chanserna där Skantz får sträcka ut och rädda.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir en ganska stökig inledning av den tredje och sista perioden där utvisningarna duggar tätt för IFK. Det ger ESK chansen att spela fem mot tre, men det är inget som ESK straffar. ESK skulle dock punktera matchen med 12,02 spelat då Arvid Asplund gör 5-1. Innan matchen är lut så fastställer Albin Wallman slutresultatet till 6-1.

Foto: Kent Lundqvist

– En riktigt skön seger på många sätt. Vi spelar inte på den nivå vi kan idag och ändå hittar vi en bra väg att vinna samt att göra 6 mål. Nu siktar vi vidare och hoppas på att kunna knipa en plats bland de tre första i Allettan vilket skulle göra att vi går direkt till kvalserien om en plats i Elit, säger ESK-tränaren Anton Virtanen efter slutsignalen.

ESK – IFK Österåker 6-1 (2-0,2-1,2-0)

Skott: 40-18 (13-6,10-8,17-4)

Målen,
Period 1: 1-0 (07:23) Kevin Nilsson, 2-0 (13:03) Tim Almgren.
Period 2: 3-0 (24:12) Edvin Wiklund, 3-1 (31:06) Nils Resnais, 4-1 (36:05) Tim Almgren.
Period 3: 5-1 (52:02) Arvid Asplund, 6-1 (57:53) Albin Wallman,

PIM: 6 (2:4:0) – 43 (0:8:35)
Publik: 154

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar