Tennissiffror när ESK tog sin tredje raka!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey övertygade när laget vann sin tredje raka i ATG Hockeyettan hemma mot Hanvikens SK.

– Jag upplevde att vi blev mer seniora i vårt spel ikväll. Bra värderingar och jag tycker att vi kontrollerar spelet över 60 min. Vi får deras avslut från ytor vi vill samtidigt som vi tar betalt på våra egna spelvändningar, berättar ESK-tränaren Christian Nordenberg

Det var en märklig inledning på matchen mellan ESK och HSK där det egentligen inte är någon vidare ordning på något. Pricken över det berömda i:et kommer med 3,39 då gästerna lyckas göra självmål under en avvaktande utvisning på ESK, ledning 1-0 för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle också bli det enda målet i perioden, men i mellanakten skulle det lossna med målskytte – som vanligt. Det är Daniel Andersson som gör 2-0 efter en smart puckstöld och ganska omgående så startar även en liten kavalkad av utvisningar och ganska ryckigt spel.

Foto: Kent Lundqvist

I mitten av perioden så utökar ESK sin ledning till 3-0 genom Zebastian Bodini Schmitt och bara 35 sekunder senare så gör hemmalaget ett efterlängtat Powerplay mål när Marcus Collin gör 4-0 i spel fyra mot tre.

Foto: Kent Lundqvist

ESK har fått upp farten i målskyttet och innan perioden är över så utökar Adam Lidström till 5-0 vilket gör att laget nu har gjort hela 11 mål i lagets två senaste mellanperioder!

Foto: Kent Lundqvist

– Ja att det blir 11 mål två matcher i rad i andra perioderna är nog mer tillfälligheter än något vi söker.  Men det är klart att på det sätt vi spelar så tjänar vi kanske mer på att motståndarna har långt till båset för att byta, menar Nordenberg.

I den tredje och sista perioden spelar ESK smart och ser till att ligga rätt i sina positioner vilket gör det svårt för gästerna att hitta fram till några heta chanser inledningsvis. Det är i stället hemmalaget som har chanserna men 5-0 står sig med halva perioden spelad.

Foto: Kent Lundqvist

ESK som värderat bra under perioden skulle få utdelning på sitt spel med dryga åtta minuter kvar att spela. Bodini Schmitt gör ett bra förarbete och Ludvig Wallin lurar både bevakare och Hugo Edlund i gästernas mål när han trycker in 6-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Det är mycket nära att ESK utökar sin ledning omgående när Niklas Rigelius får öppet mål, men han får inte kontroll på pucken. Istället drar ESK på sig en ny utvisning och gästerna får chansen att reducera. Det klarar dock hemmalaget ut med bra boxplay och är också närmast att göra mål då Robin Nilsson har ett farligt avslut som tvingar Edlund till en bra parad.

Foto: Kent Lundqvist

ESK håller sedan undan och kan ta sin tredje raka seger och har därmed fortsatt kontakt med toppen av serien med en matchen mindre spelad.

Foto: Kent Lundqvist

– Idag lossnade det även i PP. En viktig del i dagens hockey och får man till det ihop med en bra box och ett bra PP blir siffrorna därefter. Men jag vill understryka att vi har många delar kvar att jobba med. Vi behöver bli mer konsekventa i vissa delar inspelet över hela banan. Det kommer och vi är en bit på vägen. Sen behöver vi få tillbaka lite skadade spelare. Men sett till var vi varit och hur det såg ut idag är vi alla nöjda. Nu laddar vi för ny fight på onsdag, avslutar ESK-tränaren.

Enköpings SK – Hanvikens SK 6-0 (1-0,4-0,1-0)

Skott: 35-29 (13-8,11-12,11-9)

Målen,
Period 1: 1-0 (03:39) Självmål.
Period 2: 2-0 (26:46) Daniel Andersson, 3-0 (30:54) Zebastian Bodini Schmitt, 4-0 (31:29) Marcus Collin, 5-0 (32:43) Adam Lidström.
Period 3: 6-0 (51:57) Ludvig Wallin.

PIM: 37 (4:31:2) – 10 (0:10:0)
Publik: 279

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar