Tennissiffror när ESK föll!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey J18 kom till korta hemma mot Tumba i Allettan.

ESK får en mardrömsstart på hemmamatchen mot Tumba. En slarvig utgång ur egen zon av hemmalaget med 24 sekunder spelat straffas av gästernas nyförvärv från Flemingsberg till denna säsong – Joel Diberius med att göra 0-1 bakom hemma-keepern Elias Fagerström. Det skulle komma mer av samme Diberius trollar sig igenom med 2,54 spelat och pillar in 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

ESK rycker upp sig och skapar ett jätte tryck på Tumba med 4,10 spelat där man har fyra till fem chanser framför mål, men gästernas burväktare och bäste spelare för kvällen– Elias Åhrlin räddar.

Foto: Kent Lundqvist

ESK höjer sig avsevärt under den andra halvan av den första perioden och är laget som vaskar fram de hetaste chanserna. Den bästa har hemmalagets Jakob Sivander, men Åhrlin räddar. Gästerna har inte mycket bortsett från en chans i slottet för Albin Sjöström som Fagerström räddar utan besvär.

Foto: Kent Lundqvist

Tumba får en bra start på mellanakten då Diberius bjuds på ett friläge efter ett puck tapp och han gör sitt och lagets tredje mål i matchen vilket ger 0-3 med 2,07 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle dock komma tillbaka in i matchen igen. Med 8,38 spelat av perioden så tar sig Ludvig Siljesvärd i läge och på returen gör Jakob Sivander 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

Omgående så tilldöms ESK en straff, men Emil Flodin får ingen ordning på pucken och Åhrlin räddar ganska enkelt.

Foto: Kent Lundqvist

ESK ligger sedan på för mer, men öppnar sig bakåt och det kostar med 11,06 spelat då Tumba gör 1-4 på en kontring genom Oskar Ståhl. Och nästan direkt efter tekning så kommer också 1-5 genom Isayas Nilsson vilket tvingar ESK att ta en timeout. Det blir förvisso bättre ordning, men 1-5 står sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

ESK öppnar den tredje perioden optimistiskt och vaskar också fram en bra dubbelchans för Sivander, men Åhrlin räddar två gånger om. Gästerna drar sedan på sig två utvisningar efter varandra och hemmalaget skapar, men Åhrlin fortsätter att storspela.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så är det Tumba som kan göra periodens enda mål och då i spel fyra mot fem när Lucas Carlsson fastställer slutresultatet till 1-6.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör tyvärr inte jobbet fullt ut som lag och det håller inte. Vi blixtrar till då och då i matchen som vid 1-3 där vi har chansen att ta oss in i matchen igen, men tar den inte. Vi skapar en hel del i sista perioden, men deras målvakt är bra samtidigt som vi inte är där till 100 % i läget. Vi får kriga på och målet är ju med det här unga laget att inte bli sist i serien, säger ESK-tränaren Viktor Eriksson.

ESK – IFK Tumba IK 1-6 (0-2,1-3,0-1)

Skott: 42-32 (13-12,13-7,16-13)

Period 1: 0-1 (00:24) Joel Diberius, 0-2 (02:54) Joel Diberius.
Period 2: 0-3 (22:07) Joel Diberius, 1-3 (28:38) Jakob Sivander, 1-4 (28:38) Lucas Carlsson, 1-5 (31:15) Isayas Nilsson.
Period 3: 1-6 (59:06) Lucas Carlsson.

PIM:  (2:27:2) –  (2:4:6)

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar