Tennissiffror när EIBK vann!

Tufft & Tight. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK U vann en mycket bra match hemma mot IBK Uppsala Teknologer U i Damtrean.

– Ja det blev en bra match där vi var effektivare och hade det där lilla extra, menar EIBK-tränaren Benny Brundell.

Matchen rivstartar med att hemmalaget skapar en jättechans redan med 1,53 spelat då Keli Franks friställer Malin Hjelm, men gästernas målvakt – Julia Karlsson räddar. Ganska omgående så kommer nästa chans och då är det samma duo som är inblandade med samma utgång.

Foto: Kent Lundqvist

Utdelning skulle dock komma med 6,55 spelat av matchen då Franks trycker dit bollen från vänsterkanten till 1-0 med ett välriktat avslut snyggt framspelad av Emma Brundell.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna spelar och flyttar bollen bra, men har svårt att ta sig in i skottsektorn där hemmalagets defensiv monterar ned de flest försöken. Det tar hela 9,30 att få första skottet på mål och det räddar hemmalagets burväktare – Felicia Fäst.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen står och väger när hemmalagets Sanna Jensen presterar högt i slottet. Hon vänder bort sin bevakare och lyfter snyggt och prydligt in 2-0 med en backhand.

Det skulle komma mer från hemmalaget just i den positionen. Med 18,40 spelat så är det Franks tur att hitta rätt i samma position till 3-0 där bollen en smula turligt efter ett ihop slag går i en båge över Karlsson i mål.

Foto: Kent Lundqvist

I slutet av perioden så drar hemmalaget på sig en utvisning och då kommer gästernas vassaste chans när en fristående Louise Malmqvist avslutar bra, men Fäst är med på noterna och räddar.

Det var dock en utvisning som gästerna skulle komma att få nytta av i inledningen av mellanakten. I svansen på den så kommer reduceringen då en fristående Linnéa Stigers får prickskjuta in reduceringen till 1-3 med trafik framför Fäst.

Foto: Kent Lundqvist

Det ger gästerna mersmak och dem trycker på för mer, men mitt i den pressen så vinner hemmalagets Miranda Andersson bollen och ger sig ut på en soloraid på högerkanten och trycker in 4-1.

Foto: Kent Lundqvist

Båda lagen fortsätter att spela bra och skapar en del chanser och med 7,30 spelat är det mycket nära en ny reducering då gästerna har ett jätteläge, men Fäst gör en strålande räddning.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK är mycket nära att utöka sin ledning två gånger om när man får chansen att spela fem mot fyra och båda gångerna är det Brundell som har avsluten, men det första går i ribbkrysset och det andra klingar i stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden är det fortsatt bra spel från båda lagen, men det är hemmalaget som skapar de hetare chanserna. I den 4:e minuten får vi se en blixtrande och snygg kontring där Wendy Yap snyggt friställer Paulina Wenerström, men Karlsson svarar för en snygg parad och kort därefter så är det Saga Borén som friställer Hjelm framför mål, men återigen är det Karlsson som går vinnande ur striden.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna har ingalunda givit upp den här kampen och jämnar ut och tar över matchen med bra spel. Det renderar också i en ny jättechans för gästerna, men Fäst är lika bra som Karlsson och räddar.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK tar sig ur det trycket då gästerna drar på sig en utvisning. Det blir bar spel av hemmalaget men gästernas boxplay är exemplariskt vilket gör att dem klarar ut den sekvensen i matchen med bravur.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen skulle definitivt avgöras med 11,45 spelat av den tredje och sista perioden då Yap snyggt hittar Wennerström i slottet, hon hittar en lucka mellan benen på Karlsson och det är 5-1 till hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Trots det stora underläget så sliter gästerna på som att det vore likaläge i matchen under den avslutande delen av matchen och det skall dem ha en eloge för. Men det räcker ändå inte mot ett mycket bra och effektivt hemmalaget som med 15,08 spelat fastställer slutresultatet till 6-1 då Brunell med en riktig pärla från vänsterkanten borrar upp bollen otagbart i krysset.

Foto: Kent Lundqvist

– Alla gör en bra match där alla tre kedjorna levererar och vi har ett bra försvarsspel. Kul att de yngre tjejerna kommer in här och tar för sig respektlöst mot ett bra lag, avslutar Brundell.

Enköpings IBK U – IBK Uppsala Teknologer U 6-1 (3-0,1-1,2-0)

Skott: 15-11 (6-3,5-4,4-4)

Mål,
Period 1: 1-0 (06:55) Keli Franks, 2-0 (14:16) Sanna Jensen, 3-0 (18:40) Keli Franks.
Period 2: 3-1 (21:13) nr 6, 4-1 (24:20) nr23.
Period 3: 5-1 (51:45) nr40, 6-1 (55:08) Emma Brundell.

Utvisningar: 1x2min – 2x2min
Publik: 50

Spelarbetyg EIBK:


Malin Hjelm


Emma Brundell


Keli Franks

Damtrean >>>

Lämna ett svar