Tappert Fanna BK föll igen!

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK förlorade sexpoängsmatchen i damtvåan borta mot Gimo FK.

Det var ett tappert FBK som krigade i 90 minuter men räckte inte till.

– Vi gör en helt okey match med tanke på förutsättningarna, berömmer tränare Lennart Ramstedt.

Det startade dock illa för FBK då hemmalagets Fanny Mattsson gör 1-0 redan i den andra matchminuten. Det tog dock inte länge för FBK att svara då Ronja Aldén gör 1-1 med kvarten spelad.

– Det var en olycklig inledning där vi inte med det nykomponerade lagt fick ordning på defensiven och ett missförstånd bäddar för deras ledningsmål. Vi svarar med att kvittera med ett snyggt 1-1 mål av Ronja som spelade sin första match med oss i år, berättar Lennart.

Det skulle tyvärr komma mer. Hemmalaget återtar ledningen i den 20:e minuten genom Josefine Andersson och innan halvtidsvilan var det också 3-1 efter att Sara Öberg målat med knappa halvtimmen spelad.

– Vi kände ändå att vi ville ge det här en chans och gör det bra i andra halvlek.

Det blir en mer organiserad halvlek av FBK i den andra och man släpper inte till mer mål. Det är närmare kontakt och mål för FBK.

– Ja, vi gör det bra i andra halvlek och har bud på mål flera gånger om. En straff skulle vi haft och vi missar tyvärr ett läge med öppet mål. Det var trots förlusten ett bra svar i den här matchen och nu kan vi bara hoppas på att fler kan vara tillgängliga för spel i framtiden, avslutar Lennart.

Gimo FK – Fanna BK 3-1 (3-1)

Målskytt FBK: Ronja Aldén

Publik: 21

Resultat & Tabell >>>

Lämna ett svar