Tappert Bålsta föll igen!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC stod för en bra insats men räckte inte till hemma mot ett riktigt bra Arlanda IBK i den fjärde omgången av herrarnas div.4.

Det startade bra och effektivt för BFBC som med det första skottet mot mål tog ledningen med 1-0 genom Dennis Färnström i den femte matchminuten.

Foto: Kent Lundqvist

Repliken skulle dock inte låta vänta. Dryga minuten senare var det kvitterat till 1-1 genom Edvin Modier på ett snabbt slaget frislag. Det blev mycket Arlanda i den första perioden och dem skulle också ganska omgående ta ledningen med 2-1 efter ett snyggt anfall avslutat av Fredrik Toll som petar in en retur på ett skott av Daniel Andersson.

Foto: Kent Lundqvist

Matchbilden blir konstant med ett Arlanda som spelar snabbt och bra vilket gör att hemmalaget får försvara till 85 % av tiden och i mål svarar Mathias Falkeborn för en hel räcka med kvalificerade räddningar. Det skulle dock falla två mål till i perioden. 1-3 genom Modier på ett nytt snabbt slagen frislag. Och med sekunden kvar av perioden tilldöms gästerna en straff som Modier sätter till 1-4.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi har svårt att hitta upp i något tempo och det gör att vi inte kommer fram i spelet, säger BFBC-tränaren Fredric Elofsson.

Mellanakten skulle bli bättre och man håller gästerna stången bra. Med knappa halvaperioden är spelad så är det fortfarande 1-4 och BFBC har en boll i stolpen av Färnström. Kort där efter så tar Färnström revansch och trycker in reduceringen till 2-4.

Foto: Kent Lundqvist

Darr i matchen? Nej, gästerna svarar omgående med att göra 2-5 efter att David Frisk satt in en boll framför mål där Joakim Cederström läckert styr in bollen med klubban mellan sina egna ben.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden är det bra defensivt jobb och ett bra målvaktsspel som gör att lagen går till periodvila med ställningen 2-5.

– En bra period av oss, kanske den bästa i år och mot ett så här bra motstånd, konstaterar Elofsson.

Den tredje och sista perioden blir slitsam för hemmalaget som nu med en tunn trupp verkligen får tömma allt de har för att freda sig.

Foto: Kent Lundqvist

Det hjälper dock inte för Arlanda trummar på och kan göra 2-6 genom Modier, 2-7 genom Alexander Kinell innan Färnström reducerar till 3-7 och Kristoffer Norrman fastställer slutresultatet till 3-8.

– Inte mycket att snacka om, de var bra och är i toppen av serien och vi i botten så det skall vara den här skillnaden. VI gör en bra insats och jobbar i 60 minuter och Falk i målet var strålande, Avslutar Elofsson.

Bålsta FBC – Arlanda IBK 3-8 (1-4,1-1,1-3)

Skott: 12-36 (4-10,4-11,5-15)

Målskyttar BFBC: Dennis Färnström 3.

Spelarbetyg BFBC:


Mathias Falkeborn


Dennis Färnström


Niklas Piontek

Herrfyran >>>

Lämna ett svar