Tappade matchen i andra.

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Syrianska FF gjorde det bra i 45 minuter, men det räckte inte borta mot Rosersbergs IK.

– En match med två helt olika halvlekar! Första halvlek är det vi som har kontrollen och chanserna. Andra halvlek hamnar vi efter och tappar bort oss helt i matchen, berättar SFF-tränaren Alaa Kalash.

SFF startar matchen starkt och äger matchen halvleken igenom.

– Vi har en boll som räddas på mållinjen och en straff som vi missar och två skott i ribban! Så marginalerna var inte riktigt där, menar Kalash.

Men till slut skulle SFF få utdelning.

– En framspelning från Ivan Aravena Valencia som når fram till Kenny Nshimirimana som nickar dit 0-1, berättar Kalash.

Innan domaren sätter pipan i mun och blåser av för halvtid så spelar SFF in en riktigt slarvig passning in i banan till en hemmaspelare som ställer om och kvitterar till 1-1 innan pausvilan.

– Andra halvlek var vi inte riktigt på tårna och det straffar sig som vi borde ha lärt oss vid det här laget. Vi åker på 2-1 och senare 3-1. Men vi kommer tillbaka in i matchen och får göra ett mål via ytterbacken Hassan Abdi Moussa från distans till 2-3 .

På jakt efter kvittering så åker SFF på en omställning som leder till straff och 4-2.

– Där gick luften ur och till slut kunde Rosersberg göra 5-2 som blev slutresultat. Vi tar varje förlust som en lärdom! Vi har en hel del att jobba med för att nå dit vi vill vara. Vi vinner inte matcher på att spela bra i 45 minuter som vi nämnt tidigare! Men vi kämpar vidare och bygger rutin och erfarenhet för varje match som går, avslutar SFF-tränaren.

Rosersbergs IK – Syrianska FF 5-2 (1-1)

Målskyttar SFF: Kenny Nshimirimana, Hassan Abdi Moussa.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar