Taktisk fullträff!

Foto: Kent Lundqvist

Herrettan: Enköpings HF hade svar på allt när man tog sin femte raka serieseger hemma mot IFK Nyköping.

– Ja, vi fick bra träff på vår matchplan och killarna står upp bra i 60 minuter, medger EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

Det blev en laddad och intensiv inledning på matchen där gästerna startar mer utgrupperat (3-2-1) i sin defensiv och hemmalaget traditionellt 6-0. Offensivt var det en smula stressat från båda lagen vilket gjorde det ganska mål snålt.

Foto: Kent Lundqvist

Det är ledning för gästerna med 6-5 efter knappa 10 minuter spelat och sedan görs det inte ett enda mål på nästan fem minuter där båda lagen står bra defensivt i kombination med en del slarv offensivt.

Foto: Kent Lundqvist

När det är spelat dryga 20 minuter är det bara gjorda 17 mål i matchen vilket vittnar om matchbilden där hemmalagets mittlås med Joel Eneroth Ädel och Elliott Ryderdahl är skoningslösa ihop med sina tvåor Gustav Odeheim och Viktor Berg Von Linde.

Foto: Kent Lundqvist

När lagen går till halvtidsvila så är det ledning för hemmalaget med 1 boll och matchen står helt klart och väger.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi får till det bra defensivt, men tar dåligt betalt i fasspelet där det känns som att vi har svårt att sortera upp vart vi skall gå och inte, menar Bäcklin.

EHF svarar bra på den kritiken då man kommer ut och gör ett mini ryck. Fortsatt bra defensivt och ett par räddningar senare så var det 16-13.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan kommer, antagligen, en av två matchavgörande sekvenser. EHF drar på sig två raka utvisningar på sina försvarsresar Joel & Elliott. Spel fyra mot sex i dryga minuten, men det ger EHF ett bra energipåslag och man spelar 2-2 under den perioden i matchen med en heroisk målvakt i Hampus Wallin i spetsen.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, vi gör det otroligt bra i undertalsspelet matchen igenom och det är klart att det ger någon form av resultat,  menar Bäcklin.

Matchen fortsätter att vara jämn och med ställningen 18-17 kommer den andra matchavgörande sekvensen då gästerna gör ett taktiskt drag. IFK lägger en punktmarkering på Berg Von Linde, men det kommer ett smart och bra svar från EHF bänken.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi visste att det troligen skulle komma, var pålästa och hade en lösning i vår matchplan, myser Bäcklin.

Svaret blev spel 7 vs 6 och det gav resultat. Vips så var det en tremålsledning för EHF efter bra spel och smarta lösningar. Det tvingar gästerna att ta en timeout vid ställningen 22-19.

Foto: Kent Lundqvist

Det gav dock inte önskad effekt. Istället var det bollvinst för EHF och Odeheim dunkar in sitt 7:e mål i matchen till 23-19.

Foto: Kent Lundqvist

Där och då gick matchen och EHF kan sedan kontrollera spelet resterande av tiden och står till slut som segrare med sex bollar.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF – IFK Nyköping 31-25 (13-12)

Målskyttar,

EHF: Gustav Odeheim 9, Viktor Berg Von Linde 7, Adam Skogäng 4, Teo Rydstedt 3, Albin Sköld 2, Albin Sandell 2, Gustav Wedholm 2, Andreas Ottosson, Joel Eneroth Ädel.

Räddningar,
EHF: 12 (5) 32,4 %
IFKN: 14 (8) 31,1 %

Utvisningar: 6x2min – 2x2min

Publik: 130

Matchbetyg EHF:


Rickard Bäcklin


Gustav Odeheim


Elliott Ryderdahl/Joel Eneroth Ädel

Tabell & Resultat >>>

Lämna ett svar