Tajt i Nordiahallen.

Foto: Kent Lundqvist

IBF Grillby matchade hemma i Nordiahallen mot Bålsta FBC och det blev tillslut tajt.

Första perioden öppnar Grillby starkast med att göra 1-0 redan efter 40 sekunder genom Joacim Svensson.

– Därefter spelar vi fortsatt bra ungefär halva perioden och sen blir det lite tempofattigt då Bålsta slår mycket långbollar, 1-0 står sig perioden ut, berättar målskytten. Inför andra perioden så pratar vi om att börja spela vårat spel och höja farten på bollen.

Det ger också resultat då Elias Gustavsson gör 2-0 och Hampus Haraldsson 3-0 efter knappa femminutersspel av mellanakten.

– Sedan fortsätter vi att pressa och har mycket lägen, men tar inte vara på dom utan det är 3-0 inför sista perioden.

Den sista perioden börjar som den andra slutade, men det märks nu att vi Grillby inte orkar riktigt hela vägen med ett reducerat lag. Istället är det Bålsta som tar över och reducerar två gånger om genom Fredrik Åström 1-3 och Pontus Åberg 2-3. Grillby kan dock hålla undan och vinna matchen.

– Ganska tufft spel för att vara en träningsmatch, men det var väntat. Vi borde dock ha kunnat avgöra mycket tidigare, men vi är nöjda över att vinna när vi har fem ordinarie spelare borta och tar med oss två bra perioder från den här matchen, berättar IBFGs Joacim Svensson.

– Match i sig var väl sådär från båda lagen! Dom hade mer boll än oss, men skapade inte några jättechanser tycker jag. Vi försökte väl spela vårt spel och även sätta försvarsspelet, jag tycker stundtals att vi gör det riktigt bra, säger BFBCs Fredric Elofsson.

IBF Grillby – Bålsta FBC 3-2 (1-0,2-0,0-2)

Period 1: 1-0 Joacim Svensson, assist Daniel Hellén
Period 2: 2-0 Elias Gustavsson, 3-0 Hampus Haraldsson, assist Joakim Sundblad
Period 3: 3-1 Fredrik Åström, 3-2 Pontus Åberg, assist Lukas Åberg

Utvisningar: IBF Grillby 2x2min – Bålsta FBC 3x2min.

Lämna ett svar