Tabelltvåan på besök i Idrottshuset.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF spelar idag hemma mot Damettans stora överraskning – nykomlingen Kungsängens SK som är tabelltvåa.

– Kul för min del att möta min moderklubb med Bosse Waltin som ledare då vi spelat i hop i Kungsängen. Flera spelare som kommer från Skånelas utvecklingslag som jag och Bosse tog hand om innan jag tog över Enköping, så jag tror jag har ganska bra koll på hur dom vill spela, konstaterar EHF-tränaren Ken Hornö.

Vad kommer fälla avgörandet tror du?

– Kommer att bli jätteviktigt med hemspringet i den här matchen då Kungsängen spelar mycket på Fas1 och Fas2, avslutar Ken.

Sagt om motståndet:
Är som sagt serieöverraskningen med en andra plats i serien som nykomling. Spelar klassisk KSK handboll med ett snålt spel, släpper in väldigt lite mål och är sylvassa i sitt kontringsspel med. Det finns en hel del unga lovande spelare i laget som tex. Celinn Sjölander som gör sin andra seniorsäsong och har börjat att leverera på en hög nivå. 14 mål av Celinn på de två senaste matcherna påvisar en accelererande formkurva för den spelskicklige talangen. Se upp!

Ändringar i laget:
Maia Nysten och Elin Palm är tillbaka och EHF skall prova om foten på Kajsa Pihl håller. Tyvärr så håller inte foten på Elin Larsson för match och Elice Holmberg är nog borta en längre tid pga. hennes axel och sedan tidigare är Saga Wahlgeborg och Elin Karlberg skadade

Matchfakta:
Enköpings HF vs KSK, 11:e omg, division 1 dam.
Kl.14.00 i Idrottshuset.


Damer div.1 >>>

Lämna ett svar