Tabelltrean väntar!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Enköpings SK har idag chansen att stärka sin chanser till nytt kontrakt om man bortabesegrar IFK Lidingö.

Tabelltrean Lidingö på bortaplan väntar ett ESK som med sju omgångar kvar att spela jagar nytt kontrakt. Det är ett ”back to back” möte då lagen spelar hemma och borta dom två närmsta omgångarna. För ESK är det också en jakt på säsongens första fullpoängare på bortaplan.

– Det är såklart en svår uppgift mot ett bra lag, medger ESK-tränaren Henrik Norrström.

En viktig detalj i spelet är att starta matchen bättre än vad det varit tidigare och se till att prestera hela 90 minuter.

– Ja, det är viktigt att vi är med från minut 1 och att vi fortsätter att spela bra över 90 minuter om vi skall vara med i den här matchen, säger Norrström.

Att det blir små marginaler och att det kommer vara små detaljer som kommer var avgörande är Norrström på det klara med.

– Ja, Jag tror det som kommer att vara nyckeln till framgång är omställningarna. V behöver sätta defensiven och vara noggranna i våra omställningar och samtidigt vara på vår vakt vid egna bolltapp och se till att ligga rätt i våra positioner.

Uppladdningen inför dagens uppgift har varit annorlunda.

– Vi valde att ta ledigt efter förra omgången då spelarna bara vara varit lediga två veckor sedan i januari. Vi hoppas på så sätt kunna ladda de mentala batterierna inför höstens 7 avslutande omgångar. Nu har vi gjort två pass och hoppas på att få ett positivt resultat av det här beslutet, berättar Norrström.

ESK har också angenäma problem inför dagens match.

– Ja, det kan man lugnt konstatera. Det är bara Martin Lönneberg som inte är tillgänglig. Jag har en tuff uppgift att hitta startelvan och vilka som skall sitta med på bänken med olika alternativ till att kunna förändra under matchens gång, avslutar ESK-tränaren.

Lagen har drabbat samman en gång tidigare och då på försäsongen och då vann ESK med 2-0.

Matchstart: IFK Lidingö vs ESK 17:00 på Lidingövallen.
Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar