Tabelljumbon väntar!

Foto: Kent Lundqvist

ESK kan idag ta sin andra raka trepoängare i Herrtvåan när man spelar borta mot tabelljumbon Sundbybergs IK.

ESK har haft en bra vecka bakom sig inför dagens möte med ”Sumpan” på bortaplan.

– Jag tycker det ser okej ut. Vi kör på som vanligt och försöker förbättra vissa grejer, berättar ESK-tränaren Martin Andersson.

Vad vet ni om dagens ”Sumpan” och hur vill du att ni skall agera i matchen?

– ”Sumpan” har ju gjort en del förändringar i både trupp och ledartrojka sedan vi mötte dom i våras. Därmed svårt att veta hur dom agerar. Men det man hört är att det finns en helt annan personlighet på laget idag än då. Sedan måste vi göra vissa anfallsmoment bättre och bli mer disciplinerade i försvarsjobbet, där vi släpper till för lätt och för mycket på sistone.

Vad kommer krävas i spelet för att ta en seger idag?

– Vi har tenderat att bjuda på kontringar i vårat uppbyggnadsspel denna säsong, vissa matcher mer än andra, så det måste vara mer fokusering kring den biten. Hur vi räknar in och plockar upp spelare i egen box måste steppas upp. och att vi skapar lite fler målchanser av vårat bollinnehav, avslutar Andersson.

Sagt om motståndet:
Tabelljumbo med 13p på kontot. Studsar till ibland som inför omgång 20. Sumpan kom då med två raka storsegrar mot IFK Mora 4-1 (b) och FC Gute 5-1 (h). Men föll stort med 1-4 mot Skiljebo SK (b).

Trupp-nytt:
Från senaste matchen kan eventuellt Felix Ljungberg vara med i truppen denna gång. Annars är ESK intakta från föregående helg

Senaste mötet:
ESK vs SIK 5-1 (4-1)
Läs mer om den matchen här >>>

Matchfakta:
SIK vs ESK, omg.21, Herr div.2
14:00 på Sundbybergs IP

Lämna ett svar