Tabelljumbon besegrades.

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Håbo FF tog en programenlig seger borta mot tabelljumbon Brottby SK.

Den på förhand så svåra bortamatchen mot tabelljumbon BSK såg också länge ut att bli en tuff nöt att knäcka. Hemma var det inför oroligt då man historiskt haft det svårt mot ”spöklaget”, men det löste man genom att stänga matchen med 3-0 efter dryga halvtimmen spelad.

I den här matchen var det dock mållöst efter 45 spelade minuter och det fanns säkert en del oro inför den andra halvleken mot sitt ”spöklag” BSK.

– Vi gör en pissig första halvlek där vi saknar både attityd och struktur i spelet. Många tekniska misstag och mycket tafatthet i agerandet. Men tur för oss att Brottby är inkapabla rubba oss även när vi är som sämst, berättar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

Med dryga 10 minuter spelat så kom ett förlösande mål. Det var Fabian Rosales som höll sig framme och gjorde 0-1. Efter det så rullade det på och Jonathan Sjögren kunde mer eller mindre stänga matchen med sitt 0-2 mål då det återstod 22 minuter att spela.

Innan matchen är över så fastställer Lukas Englund slutresultatet till 0-3 vilket gör att HFF nu tar lite semester med chansen att nå topp 3 intakt.

– I andra halvlek vrider upp allt några nivåer och några bra inhopp gör att vi också faktiskt spelar lite småtrevligt. Kul att en debuterande Kevin Karlsson både får assistera till ett mål och bjuda på en bra prestation som helhet. Dessutom får Lucas Englund som leder skytteligan i div.8 med B-laget även visa att han har kvalitén att göra mål i div.4. Annars är väl födelsedagsbarnet Kalle Agerfjord i mittlåset bäst på plan och visar en otrolig kvalitet och mognad i sitt spel för sina nyss fyllda 17 år. En eloge till Marcus Manninger som även han byts in och driver laget framåt, avslutar HFF-tränaren.

Brottby SK – Håbo FF 0-3 (0-0)

Målen, 0-1 (58) Fabian Rosales, 0-2 (68) Jonathan Sjögren, 0-3 (81) Lukas Englund.

Gula Kort: 1-4
Röda Kort: 0-1
Publik: 75

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar