Tabellettan väntar!

Foto: Kent Lundqvist

Herrettan: Tabellettan Tumba på hemmaplan blir absolut något att bita i för Enköpings HF.

– Det är en motståndare vi har stor respekt inför, så är det. Men vi har också stor tro på vår process och vår resa, och vi har analyserat dem och tror oss ha hittat lite nycklar för att kunna få till, förhoppningsvis, en match som vi vill ha – snarare än att bara få anpassa oss efter dem, menar EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

EHF ställs hemma mot ett Tumba som spelar 7 mot 6-spel konsekvent så det kommer att krävas beredskap och en lösning för att få träffa på gästerna.

– En av nycklarna in, är att reda ut det spelet i vår defensiv; så att vi kan få enkla(re) räddningar och nån bollvinst här och där och på så sätt få fråga om de verkligen vill gambla med det bytet hela tiden, säger Bäcklin.

Hur skall EHF då kunna hitta fram till den 7:e raka segern?

– Vi behöver vara äckligt noggranna och verkligen gilla utmaningen – då har vi tveklöst kvalitet nog att få till en ruskigt vass och kvalitativ div. 1-holmgång i eftermiddag! Men vi behöver strida och verkligen representera rätt saker i detaljerna (bollsläpp, tomma löp med timing, bra överlämningar defensivt, osv), om vi ska ge oss de bästa av chanser. Vi går ödmjukt in och ser bara möjligheter för oss – och press på dem, som uttalat att man ’ska upp’. Det blir en riktigt bra värdemätare och våra yngre spelare får en riktigt bra plattform för sin utveckling och vi ser verkligen fram emot matchen, berättar Bäcklin.

Det ser helt okey ut i truppen även om det saknas ett par spelare.

– Vi saknar Adam Skogäng och Max Österman men i övrigt har vi god konkurrenssituation, avslutar EHF-tränaren.

Matchstart: EHF vs Tumba 16:00 i Idrottshuset.

Tabell & övriga matcher >>>

Lämna ett svar