Tabellettan på besök.

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF som tog sin efterlängtade seger i damtrean borta mot Knivsta IK i förra omgången ställs idag mot obesegrade tabelletta Upsala IF hemma på Björkvallen.

HFF har efter säsongens första seger haft ett ofrivilligt speluppehåll på 14 dagar och har laddat upp inför dagens drabbning mot tabellettan UIF.

– Vi har jobbat stenhårt med fysiken under tre veckor, sedan har vi slipat på defensiven och sista 3:e delen. Vi har fått ett högre tempo på träningarna och konkurrensen om platserna har ökat. Det blir en riktigt tuff match imorgon mot serieledarna. Ett mycket bra lag som slog serietvåan Östervåla med klara 4-1 senast. Vi har varit och tittat på dem och hoppas att vi hittat rätt medicin för att ge dem en tuff match, men det blir en svår nöt att knäcka. Visar vi samma inställning som mot Knivsta så blir det nog inte bara att komma till Bålsta och hämta med sig 3 lätta pinnar, berättar HFF-tränaren Henrik Norell.

Vad hoppas du på för matchbild och hur skall ni kunna rubba UIF?

– Svårt att säga hur matchbilden blir, men de kommer nog ha ett övertag i bollinnehav och vi får gå lite mer på omställning. Vi behöver ha tålamod i defensiven och inte gå bort oss. Vi kommer försöka styra deras uppspel på spelare normalt inte sköter det och försöka vinna bollen högre upp i banan, för att sedan ställa om snabbt, avslutar Henrik.

Sagt om motståndet:
Obesegrad tabelletta som ser ut att gå mot en ganska bekväm serieseger. En plump dock näst senast borta mot Tierp (1-1) påvisar att dem är mänskliga. Pass upp för Caroline Zetterling & Emelie Löhman som tillsammans gjort 24 av lagets 41 mål!

Nyheter i truppen:

Har haft lite sjukdomar under veckan som gör att vi inte riktigt är 100% klara med hur laget formeras utan vi kommer avvakta till ikväll. Klart är att Anna Larsson som tränat med oss sedan augusti kommer att göra Comeback i Håbo FF tröjan.

Tidigare möte:

1-5 (1-1) förlust för HFF.
Läs om den matchen här >>>

Matchfakta:
Håbo FF vs UIF, Dam div.3, 11:e omgången.
11:00 på Björkvallen.

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar