Syrianska FF vände och vann!

Foto: Kent Lundqvist

Nykomlingen och tabellettan i herrfemman Syrianska FF vann direkt i omstarten av serien, men det satt hårt inne.

– En jämn match mot ett för dagen starkt Håbo FF. Jag är överlycklig över segern, marginaler avgör idag och viljan att verkligen ta med sig tre poäng hem var nog den marginalen som överglänste, konstaterar SFF-tränaren Mahmoud ”Salle” Salim.

SFF startar matchen väldigt ängsligt med dåligt fokus och kvalitet i det dem är bäst på – att rulla boll.

– Vi straffas redan efter 3 minuter då hemmalaget gör 1-0 och åker även på 0-2 innan halvtid. Och i ärlighetens namn så skapar vi inte mycket innan halvtid, medger ”Salle”. I halvtid så bestämmer vi oss att slå lite mer direkt på våra offensiva spelare, bakom deras backlinje eftersom planen var något tung efter den plötsliga skuren precis innan matchstart.

Det skulle visa sig vara ett lyckodrag för nu får SFF utdelning och vänder på matchen. Redan efter tre minuter så reducerar Erik Aravena Valencia till 1-2 vilket ger den energi laget hoppats på. Nu står dock matchen och väger och det är ovisst var den skall ta vägen. Då slår vinnare mentaliteten in och Alexander Alan trycker in kvitteringen till 2-2 med 12 minuter kvar av matchen och bara två minuter senare så fastställer Markus Ahosson slutresultatet till 2-3.

– Med den viljan, disciplinen och kvalitén vi visar i andra halvlek så var även vändningen ett faktum. Man blir så stolt över grabbarna, att kunna vända på en så dålig prestation i första halvlek till att börja spela så pass bättre i andra halvlek är en enorm stryka som kommer att stärka oss än mer till dem resterande 9 matcher som är kvar att spela av säsongen, berömmer SFF-tränaren.

Håbo FF – Syrianska FF 2-3 (2-0)

Målen: 1-0 (4) Gabriel Berg, 2-0 (11) Augustin Muyenga, 1-2 (48) Erik Aravena Valencia, 2-2 (78) Alexander Alan, 2-3 (80) Markus Ahosson.

Varningar: 0-2

Publik: 25

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar