Syrianska FF tabelltvåa!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfemman: Syrianska FF avslutade snyggt med en seger hemma mot Sunnersta AIF.

– Skönt att avsluta säsongen med en seger och en andra plats, konstaterar SFF-tränaren Alaa Kalash

Gästande SAIF lyckades göra 0-1 redan efter 9 minuter spelat och parkerade sedan bussen vilket gjorde det svårt för SFF att hitta fram under de första 45 minuterna.

– Vi får det svårt i första halvlek när Sunnersta får in ett tidigt ledningsmål och sen står kompakt på egen planhalva. Men vi får igång ett bra spel i andra halvlek och Sunnersta får det svårt att hålla tätt och då kommer även målen.

Det var lite av ketchupeffekten i andra halvlek.

Med dryga timmen spelat så lossnade det äntligen och det var Thibault Bukuru Beninka som öppnade målskyttet med att kvittera till 1-1 och sedan rann det bara på och när slutsignalen ljuder så har SFF säkrat andra platsen i serien genom att vinna med klara och rättvisa 5-1.

– Vi gör en mycket bra andra halvlek som ger bra utdelning. Ska man summera denna säsong så har det varit ovanligt för oss, precis som för alla andra lag. Skillnaden tror jag ändå har varit att vi inte hade så långt uppehåll trots omständigheterna. Vi hade byggt upp en bra grundfysik tidigt på försäsongen och försökt hålla igång det. Det har varit avgörande i flera matcher då vi har haft orken att jobba i 90 minuter, då vår spelidé byggt mycket på hög intensitet och snabbt spel för att bryta ner våra motståndare.

– Grabbarna har gjort en fantastiskt säsong och haft tålamod med situationen som varit och fortsatt kämpat på in till sista matchen. Sen är det viktigt att inte glömma arbetet bakom framgångarna där Andreas Ahosson, Mattias Lahdosson och Mahmoud Salim har arbetat hårt runt laget. Stor eloge till alla inblandade. Nästa år vid den här tiden står vi som seriesegrare, avslutar SFF-tränaren.

Syrianska FF – Sunnersta AIF 5-1 (0-1)

Målen: 0-1 (9) Anders Johansson, 1-1 (63) Thibault Bukuru Beninka, 2-1 (72) Kenny Yasser Nshimirimana, 3-1 (79) Självmål, 4-1 (87) Andreas Ahosson, 5-1 (90+2) Markus Ahosson.

Varningar: 2-2

Lämna ett svar