Syrianska FF i serieledning!

Syrianska FF anno 2018. Foto: Kent Lundqvist

Nykomlingen i herrfemman Syrianska FF är tabelletta när halva serien är spelad efter att ha besegrat Börje SK på hemmaplan.

– En helt okej genomförd match… vi pratade mycket om att jobba hårt och försöka täppa till bakåt. Dock tappar vi en aning i kvalitén i offensiven, något jag annars blivit bortskämd av under säsongen, konstaterar tränare Mahmoud ”Salle” Salim.

SFF skulle trots trevande spel ta ledningen med 1-0 genom Ali Fares i den 22:a matchminuten. Ett mål som trots allt gav lite energi och det betalar sig precis innan halvtidsvilan då Alaa Kalash gör 2-0 för hemmalaget.

I den andra halvleken är det kontrollerat och SFF släpper ”som sagt” inte till så mycket för gästerna att jobba med, men i den 77:e minuten så tilldöms BSK en straff som förvaltas på allra bästa sätt och det är reducerat till 1-2 och förnyat darr i matchen.

SFF svarar obarmhärtigt! 3-1 i den 80:e och 4-1 i den 81:a genom Markus Ahosson & Alaa Kalash.

– Vi gör en okej match, gör fyra mål och släpper in ett på straff och vi får med oss 3 poäng. Svårt att vara missnöjd i sådana sammanhang. Det är tecken på vilken kvalitet vi har i laget och hur mycket vi begär av oss själva för att fortsätta utvecklas som ett lag. Stort plus till Semir Kukic och Mohamed Iqweider  i försvaret, dem höll samman hela laget och bidrog mycket i uppspelsfasen, berömmer ”Salle”

Känsla att vända som serieledare?

– Känslan i omklädningsrummet är bra, våra supportrar är nöjda och vi ledare är nöjda med första halvan. Efter premiärförlusten så trodde jag på en tuff säsong pga. att vi inte har tillräckligt med erfarenhet och rutin. Men så fel jag hade, spelarna har visat prov på kvalitet, moget spel, kollektivt ansvar mm. Det är skönt att serien vänder med en serieledning, vårt mål är topp 5 och det har vi goda förutsättningar till att lyckas med, avslutar ”Salle”

Syrianska FF – Börje SK 4-1 (2-0)

Målskyttar SFF: 1-0 (22) Ali Fares, 2-0 (44) Alaa Kalash, 2-1 (77) straff, 3-1 (80) Markus Ahosson, 4-1 (81) Alaa Kalash.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar