Syrianska FF fortsatt tabelletta!

Foto: Kent Lundqvist

Tabellettan Syrianska FF fick bekänna färg i derbyt hemma på Enavallen mot tabelljumbon Enköpings IS inför storpublik i herrfemman.

– Ja, vi fick verkligen jobba för den här segern mot ett tight och hårt jobbande EIS, medger SFF-tränaren Mahmoud ”Salle” Salim.

Det blev en ganska konstant matchbild på Enavallen där SFF hade boll och kontrollerade händelserna mot ett lågt och tight spelande EIS som inte bjöd på mycket att jobba med för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi fokuserar på vårt försvarsspel just nu och bygger för en bra höst, berättar EIS-tränaren Patric Lindblom.

Matchen rivstartade med en jättechans redan i den första minuten då nyförvärvet just från EIS – Nyakeh Lahai Konuwah fick en kalas boll i djupet, men avslutet smet precis utanför Stefan Bomans vänstra stolpe.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så var det ett skärrat SFF som ville mycket i spelet med boll inledningsvis men EIS defensiven sattes inte på några hårdare prov.

Foto: Kent Lundqvist

– Tror att killarna var tagna av stunden med denna arena och den inramningen som infanns med så mycket folk på läktaren, spekulerar ”Salle”

Det var EIS som skapade nästa heta chans och faktiskt den enda på hela matchen då Mujtaba Nazari hittade fram på sin vänsterkant och fick ett öppet läge, men avslutet går utanför i burgaveln.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa halvtimmen spelad så kommer en vänsterhörna för hemmalaget där ett vekt avslut landar hos Boman som tillsynes obegripligt tappar bollen på fötterna på Alexander Alan som gör 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Ser billigt ut, men Boman spelade med en hårt stukad hand och kunde helt enkelt inte hålla bollen, berättar Patric.

Olyckligt såklart och detta gav också en lättnad för hemmalaget som nu fick bättre ordning på det offensiva spelet och pressade på för mer. Boman visar att han är en bra målvakt då han reflex räddar en nick från nära håll av Nyakeh och han har god hjälp av backen Kazem Ahmadi som rensar en boll på mållinjen i den 40:e matchminuten vilket gör att 1-0 står sig in i halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi var inte nöjda i halvtid och bestämde oss för att höja tempot och gå mer för det offensivt, berättar ”Salle”.

Det var påtagligt att SFF ville mycket och under den första kvarten av andra halvlek men EIS är fortsatt elakt starka defensivt och försvarar sin egen box med bravur. Det gör att SFF inte kommer fram och kan hota på allvar.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar till den 68:e minuten innan det hettar till på allvar igen runt EIS målet. Nathanael Dogan kommer perfekt på bollen med pannan på en vänsterhörna, men återigen räddas bollen på mållinjen av en EIS back.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen ser ut att sluta 1-0 men på stopptid bjuds inbytte Alaa Kalash på ett friläge och kan fastställa slutresultatet till 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Olyckligt här på slutet, men som helhet skall vi vara nöjda med vad vi presterar i de här matchen. Kan vi fortsätta så här kommer vi bli en otrevlig upplevelse för de flesta lag i serien under hösten. Jag hoppas och tror att vi kommer ta en hel del poäng, summerar EIS-tränaren.

– Vi skall vara nöjda med poängen även om spelet inte fungerade som vi vill, men EIS gör det bra och skall ha en eloge, summerar SFF-tränaren.

Syrianska FF – Enköpings IS 2-0 (1-0)

Målen: 1-0 (27) Alexander Alan, 2-0 (90+1) Alaa Kalash.

Publik: 200

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar