Syrianska FF derbyvinnare på Korsängen!

SFF starkast i derbyt mot SKE. Foto: Kent Lundqvist

Syrianska FF vann det så viktiga derbyt i herrfemman på Korsängen mot SK Elvan.

– Det var fantastiskt vilket väder vi hade, publiken som var där, inställningen hos våra spelare och ledare. Allt var bäddat för fest, berättar SFF tränaren Mahmoud ”Salle” Salim.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget SFF tog kommandot i derbyt med dryga kvarten spelad då Benjamin Dogan nickar in en hörna till 1-0 bakom Emil Eriksson i Elvan målet.

Foto: Kent Lundqvist

Det var en ledning som skulle hålla i nästan 10 minuter. Gästande Elvan kom tillbaka innan halvtidsvilan och kvitterade till 1-1 när Johan Granqvist överlistade hemmakeepern Viktor Silén efter ett riktigt snyggt anfall.

Foto: Kent Lundqvist

– Tycker att vi från minut 1 visar vad vi vill i derbyt, vi kontrollerade matchen med stort bollinnehav och vi skapade massor med målchanser. Vi gör 1-0, men efter ca: 25 minuter slappnade vi av en aning och tappade i energi, då bjöd vi in dem i matchen och de gör 1–1, berättar ”Salle”.

– Vi gör det ok. Syrianska har allt första 15 och tar ledningen på en hörna. Vi gör ett tidigt byte och ändrar i uppställningen och kommer in i matchen. 1-1 i paus och känns bra, berättar Elvan tränaren Per Lygnegård.

Hemmalaget återtar kommandot omgående av den andra halvleken då Andreas Ahosson krutar in 2-1 bakom Silén.  När sedan Tunahan Dölek ganska omgående utökar den ledningen till 3-1 genom att borra upp bollen i krysset så tyckas derbyt vara avgjort.

Foto: Kent Lundqvist

Gästande Elvan skulle dock komma tillbaka och ställa en sista fråga då Linus Bylin reducerar till 2-3 med gott om tid kvar att spela.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev en kortvarig kontakt i matchen för Elvan. Hemmalaget SFF gör tre minuter senare 4-2 genom Ali Fares och innan matchen är slut fastställer Markus Ahosson slutresultatet till 5-2.

Foto: Kent Lundqvist

– I halvtid pratade vi om att vi måste behålla energin och tålamodet när vi rullar boll och det gav effekt omedelbart. Vi gör fem mål av fem olika spelare och spelar väldigt bra fotboll emellanåt. Är supernöjd med hur vi utför matchen. Stort plus till alla inblandade spelare, berömmer ”Salle” avslutningsvis.

– Vi gör 3-2 och hoppas på momentum, men tyvärr kommer 4-2 snabbt. Dem sätter långa bollar på Ahosson och han är alldeles för bra för oss idag, avslutar Per.

Syrianska FF – SK Elvan 5-2 (1-1)

Målskyttar,
SFF: Benjamin Dogan, Andreas Ahosson, Tunahan Dölak, Ali Fares, Markus Ahosson.
SKE: Johan Granqvist, Linus Bylin.

Varningar: 1-3

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar