Lett seger för Sverige i Enköping!

Jonas Grillfors första poäng i Landslagströjan. Foto: Kent Lundqvist

Sveriges rugbyherrar med Enköpings killarna Jonas Grillfors, David Bergvall och Emil Rådkvist i laget stod för rena uppvisningen på Korsängen.

Det var ett fantastiskt väder och en mycket bra inramning när Enköpings RK , som vanligt, stod för ett imponerande arrangemang när Sverige spelade en helt avgörande match hemma mot Lettland om att klara sig kvar i gruppen (Konferens 1 Norr).

Foto: Kent Lundqvist

En seger behövdes för Sverige om man inte skulle åka ur gruppen (Konferens 1 Norr) och det var ett tillsynes mycket laddat lag som gjorde entré på Korsängen för att ta emot Lettland. Inledningen av matchen blev ganska jämn med ett ganska lika bollinnehav och spel på respektive planhalva.

Foto: Kent Lundqvist

Det ser dock ut som att Lettland skaffar sig ett litet övertag med knappa 10 minuter spelat, men då blixtrar Sverige till med en sylvass kontring signerad Axel Kalling-Smith som efter ett bra samarbete med Nils Murphy bygger för ett efterkommande försök och 5-0 till Sverige genom Erik Axel Arvidsson.

Foto: Kent Lundqvist

Gästande Lettland sätter omgående nytt tryck på den svenska defensiven som sliter och gör det bra, men med 20 minuter spelat så kommer en reducering till 3-5 genom Roberts Dzo Davidson på en straff.

Foto: Kent Lundqvist

Den reduceringen ger märkligt nog svenskarna ett påtagligt energipåslag och matchbilden tippar nu över till Sverige som omgående svarar med att utöka sin ledning till 12-3 i den 24:e matchminuten. Den ledningen växer sedan till hela 19-6 och det ser mycket bra ut för hemmanationen.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av halvleken kommer dock en ganska onödig dipp av svenskarna som unnar sig lyxen att slappna av för en stund, det straffar Lettland omgående och ser till att få förnyad kontakt in i halvtidsvilan då dem gör 13-19 i slutsekunderna.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det var inte alls nödvändigt eller bra, medger den svenska förbundskaptenen – Kanogo Njuru. Det är annars bra spel i första halvlek där vi i de olika spelmomenten står upp bra och vi får bra betalt på den ändring med halvbackarna vi gjorde inför den här matchen, nu skall vi köra på som vi gjort och kanske bli lite mer aktiva med våra forwards.

Sagt och gjort! Sverige mer eller mindre skrotar Lettland i den andra halvleken. Omgående så går Sverige fram till en 26-13 ledning efter bra spel och nu var greppet kopplat.

Foto: Kent Lundqvist

I samband med de poängen så kommer Enköpingsspelaren Jonas Grillfors in med ny kraft och energi i laget, nu lyfter Sverige vill jag påstå och han gör omgående poäng för Sverige som går fram till ledning med 31-13 med mycket vilja, och efter det är det bud på mycket mer.

Foto: Kent Lundqvist

Då från egentligen ingenstans så dippar Sverige igen och ger bort 7 poäng till Lettland som får förnyad kontakt genom att reducera till 20-31. I samband med det kommer nästa Enköpingskille in – Emil Rådqvist och han gör ett piggt intryck som resulterar i att Sverige omgående kan gå fram till 36-20.

Foto: Kent Lundqvist

Spiken i kistan skulle bli snygg! Matchenslirare i Sverige – Conor Murphy Regisserar ett snyggt försök som Nils Murphy kan lägga ned till 43-20 och matchen var mer eller mindre över. Kul också att även Enköpings David Bergvall fick speltid i slutskedet av matchen som slutar med seger för Sverige med hela 50-27.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag kan inte annat än vara nöjd med den här prestationen, det var en lagseger då alla var med och bidrog, summerar Kanogo.

Jonas Grillfors som gjorde sin tredje landskamp var såklart nöjd med matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det här var både skönt och bra. En genomkörare mot ett fysiskt spelande Lettland där vi inte viker ned oss utan vinner den kampen som i sin tur bäddar för den här segern ihop med att vi var tempo starkare än dem, menar Jonas.

Vad tycker du om din egen insats?

– Jag tycker den är helt okey och jag får göra mina första poäng i landslagströjan, men inte lika bra som den jag gjorde i bortamötet med Lettland. Jag känner dock att jag utvecklats efter min tid i Skottland och spel med Haddington. Nu är jag hemma igen sedan i tisdags och skall spela med ERK denna säsong, avslutar Jonas.

Se hela matchen här >>>

Sverige – Lettland 50-27 (19-13)

Poänggörare Sverige: Conor Murphy 10, Erik Axel Arvidsson 10, Jonas Grillfors 5, Philip Murphy 5,  Tom Milner 5, Sebastian Nockmar 5, Nils Murphy 5, Axel Kalling-Smith 5.

Matchens lirare: Conor Murphy (Sverige) & Ainars Berzins (Lettland)

Foto: Kent Lundqvist

Publik: 467

Lokalsports Spelarbetyg Sverige:


Conor Murphy


Axel Kalling-Smith


Theodor Karlsson

 

Lämna ett svar