Sverige vinnare i EM Kvalet!

Beata Olsson och Clara Härdling (AIK). Foto: Privat

F18-landslaget med Beata Olsson i laget besegrade Israel med 2-1 i EM-kvalet inför över 1000 åskådare i Vejbystrand. Sverige är därmed klara för vårens avgörande kval Elite Round.

– Det viktigaste var att gå vidare till Elite Round som vi hade som mål, det har vi gjort nu. Nästa mål blir nu att vinna gruppen, säger F18-förbundskaptenen Anders Johansson på förbundets hemsida.

Sverige tog kommandot direkt i matchen och efter ett par chanser så kom också utdelningen. I den 21:a matchminuten slår Josefin Harrysson en bra hörna som Emma Engström nickar i mål till 1-0.

Sverige fortsatte sedan att trycka på för mer, men 1-0 stod sig in i halvtidsvilan. I den andra halvleken så jämnar Israel ut matchbilden och kan också kvittera Sveriges ledning. I den 53:e minuten kunde Reut Michaeli göra 1-1 i öppet mål efter att den svenska keepern – Moa Edrud olyckligt halkat.

Beata Olsson blir inbytt med 70 minuter spelat och det gav en kollektiv effekt för två minuter senare så återtar svenskorna ledningen. Wilma Ljung Klingwall slår ett inlägg som Engström kommer först på och nickar in 2-1. Det var ett resultat som stod sig matchtiden ut och betyder att Sverige är klara för EM kvalets Elite Round då Slovenien samtidigt besegrade Kazakstan. Slovenien och Sverige står på maximala och ointagliga sex poäng.

Gruppfinalen mot Slovenien spelas imorgon tisdag 9 oktober på Vittsjö IP med avsparkstiden 18.30.

 

Lämna ett svar