Sverige till kvartsfinal i JVM?

Foto: Privat

Sverige Team 18 med ESK hockeyfostrade Jonatan Duchene Berggren fick inkassera sin första förlust i JVM i Magnitogorsk, Ryssland, men det krävdes övertid.

Sverige ställdes i en ren gruppfinal i sista omgången av gruppspelet i JVM mot Kanada ock det skulle komma att krävas övertid för att skilja lagen åt.

Det blev tight och tufft som vanligt när Sverige möter Kanada och i den första perioden är det Sverige som tar ledningen med 1-0 i spela fem mot fyra genom Adam Boqvist framspelad av Samuel Fagemo och Jacob Olofsson.

Kanada skulle kvittera i mellanakten och det i spela fem mot fyra där Sverige i spel fem mot fyra drar på sig en utvisning och får betala priset. Raphael Lavoie kvitterar till 1-1. Kanada skulle även ta ledningen med 2-1 genom Chase Wouters med knappa halva den tredje perioden spelad.

Sverige jobbade hårt för att få till en kvittering och med 58:08 spelat av matchen tar man en timeout och 18 sekunder senare kvitterar Adam Boqvist till 2-2 inför 7273 personer på läktaren.

Matchen gick till övertid och där åker tyvärr Jonatan Duchene Berggren på en mycket tveksamt dömd utvisning och då avgör Kanada med att göra 2-3 genom Alexis Lafreniere.

– Det är trist att domaren skall avgöra, den var tveksam. Men det var en kul match att spela och nu laddar vi för kvartsfinalen, berättar Jonatan Duchene Berggren.

Sverige får nu möta Slovakien (3:a i grupp B) i kvartsfinal på lördag.

Sverige – Kanade 2-3 (1-0,0-1,1-1,0-1)

Skott: 37-41 (10-12,9-12,11-13,1-3)

Målskyttar Sverige: Adam Boqvist 2.

Publik: 7273

Semifinal: 27/4
Final: 29/4

Lämna ett svar