Sverige Team 19 vann 5-nationsturnering!

Bild: Privat

Bålsta fostrade Albert Lyckåsen och Gustav Eurenius var med när Sverige Team 19 vann -nationsturneringen i Berlin.

Förbundskaptenen för Team 19-truppen – Tomas Montén matchade Sverige till seger i 5-nationsturnering i Wellblechpalast, Berlin, Tyskland, under tiden den 4-8 februari 2020.

Deltagande nationer var: Finland, Schweiz, Sverige, Tjeckien, och Tyskland. Med i den Svenska truppen var Bålsta fostrade Gustav Eurenius och Albert Lyckåsen som blev bäste poänggörare i Sverige.

Albert Lyckåsen och Gustav Eurenius. Bild: Privat

– Det är ju såklart alltid coolt och något speciellt att representera landet och spela för tre kronor så de var kul, tyckte de gick bra för mig personligen, berättar Lyckåsen.

Det startade illa för Sverige som föll mot Schweiz med 2-3. I den andra matchen så lossnade det mot Tyskland. Efter två jämna perioder var det inget snack. Sverige gick från underläge 1-3 till seger med 6-4. I den tredje matchen ställdes Sverige mot Finland och vann med klara 6-3.

I den sista matchen mot Tjeckien så behövde Sverige vinna för att ta hem turneringen. Efter en bra första period så var det ledning med 4-1 och Sverige kunde sedan hålla undan och vinna med 5-2.

Vad händer nu med landslagsverksamheten?

– Det är lugnt nu fram till efter sommaren där det är nästa uttagning i förberedelserna för JVM.

Tillvardags så spelar Lyckåsen i Linköping och säsongen har varit bra.

– Det går bra i j20, får spela mycket och så även fast jag skulle vilja testa på A-laget så är konkurrensen hård där uppe och antar att de inte vill testa en junior som gillar att dribbla. Skämt och sido, nej men fokuserar på j20 för tillfället och vill göra de så bra som möjligt där, avslutar Lyckåsen.

Lämna ett svar