Sverige Team 18 med Bålsta inslag genrepade inför JVM!

Albert Lyckåsen. Foto: Privat

Sveriges Team 18 har spelat en femnationsturnering i Ryssland och med i truppen var Bålsta HC fostrade backen Albert Lyckåsen.

Sverige Team 18 har varit i Soti (Ryssland) 5-9 februari och spelat en femnationsturnering med Ryssland, Tjeckien, USA och Finland. Med i laget fanns Bålsta HC fostrade Albert Lyckåsen till vardags spelandes i Linköping HC (J20 SuperElit).

– Det var jättekul att få åka iväg och spela med landslaget, det blir alltid bra matcher och att man får mäta sig med de bästa i världen i sin ålder, berättar Albert.

Sverige startade med en förlust mot hemmanationen Ryssland med 0-3 (0-0, 0-2, 0-1), men sedan tog man revansch i mot USA som besegrades med 7–5 (1-2, 3-1, 3-2). Nu väntade Tjeckien och det skulle komma att blir en tuff drabbning som slutade med Svensk seger 4-3 (2-1,1-0,1-2) och här stod Albert för en assist vid ett av målen.

Nu väntade avslutningsmatch mot ärkerivalen Finland. Det startade dock illa och Finland var i ledning med hela 4-0 efter den första perioden. Sverige orkade inte komma tillbaka efter det och förlorar till slut med klara 3-6. Trots förlusten slutar Sverige 2:a i turneringen efter Ryssland och Albert var nöjd med laget och sin egen insats.

– Det gick faktiskt väldigt bra för min egen del, har inte fått spela så mycket tidigare, men i den här turnering fick jag spela väldigt mycket och det var väldigt kul.

Nu väntar JVM i April, vad tror du om dina chanser att komma med i truppen?

– Mina chanser ligger nog i mina egna händer. Om jag spelar bra här i slutet på säsongen med LHC har jag nog stora chanser. Det finns så många bra backar runt om i landet så det blir tufft, men det är klart ett mål jag har för säsongen, avslutar Albert.

JVM spelas i Sverige (Umeå & Örnsköldsvik) 18-28/4-2019.


Lämna ett svar