Sverige med Beata Olsson i laget föll i genrepet!

Beata Olsson. Bild: SVFF

Enköpings tjejen – Beata Olsson gjorde sin 13:e landskamp när Sverige genrepade inför kommande EM kval borta mot Holland som vann med 4-2 (1-1).

F17-landslaget föll i EM-kvalgenrepet borta mot Holland. Sverige kvitterade två gånger om genom Wilma Ljung Klingwall och Elsa Törnblom, men föll till slut med 2-4.

– Det gick fort och var tajt, precis som det kommer att vara i EM-kvalet nästa månad. Jag är väldigt glad att vi fick den här matchen mot ett så bra motstånd som Nederländerna. Vi kan konstatera att de är lite rappare än oss, de är i säsong och det är inte vi. Vi har inte råd att bjuda på några mål som vi tyvärr gjorde i dag. Nu har vi två veckor på oss att träna och lära oss av våra misstag innan EM-kvalet inleds, säger förbundskapten Pia Sundhage efter matchen.

Efter en halvtimmes spel tog Holland ledningen med 1-0 genom Kirsten van de Westeringh. Sverige skulle replikera omgående. Endast tre minuter senare drog Wilma Ljung Klingwall iväg ett långskott som resulterade i 1-1 vilket stod sig in i halvtidsvilan.

Upptakten av andra halvlek blev händelserik. Holland återtog ledningen genom Nikita Tromp som gör 2-1. Än en gång kom Sverige tillbaka snabbt. Bara två minuter senare var det kvitterat till 2-2 efter mål av inbytte Elsa Törnblom. Vänsterbacken drog igång ett härligt anfall och efter kombinationsspel kunde Elsa avsluta snyggt vid ena stolproten.

– Stundtals spelar vi riktigt bra och stundtals riktigt dåligt. Det var en bergochdalbana. Det vi gör bra är när innermittfältaren är med i anfallet två gånger, då blir det bra. Passningsspelet går snabbare och blir bra då. Det vi behöver jobba med är delar av vårt försvarsspel. Framförallt med ytan framför vår backlinje. Vi blir lite långa, säger Pia Sundhage.

Kort efteråt tog Holland ledningen för tredje gången i matchen genom Romée Leuchter som gör 3-2. Denna gång kom Sverige aldrig tillbaka och i slutskedet av matchen kunde Nikita Tromp göra sitt andra mål för dagen då hon fastställer slutresultatet till 4-2.

– Det finns saker vi ska göra mer av och sen finns det saker som vi ska sluta med. Det går fortare mot lag som Holland jämfört med matcherna i EM-kvalet 1. Det var viktigt både taktiskt och för känslan att det kommer se ut så här i det avgörande EM-kvalet nu. konstaterar Sundhage.

Matchen mot Holland var F17-landslaget sista inför det avgörande EM-kvalet. Nu väntar Elite Round i Frankrike 22-28 mars. Där ställs Sverige i tur och ordning: Finland, Skottland och Frankrike.

Enköpingstjejen Beata Olsson var med i startelvan och spelade 72 minuter.

– Vi spelade inte på topp och vi är inte så nöjda med resultatet. Det kändes svårt att visa sig under matchen och jag kände inte att jag hjälpte till så mycket som jag borde ha gjort, menar Beata Olsson.

Se höjdpunkter från matchen här >>>

Holland – Sverige 4-2 (1-1)

Målen: 1-0 (29) Kirsten van de Westeringh, 1-1 (32) Wilma Ljung Klinvall, 2-1 (43) Nikita Tromp, 2-2 (45) Elsa Törnblom, 3-2 (49) Romée Leuchter, 4-2 (74) Nikita Tromp.

 

 

 

Lämna ett svar