Sverige med Beata Olsson föll i sista EM kvalmatchen!

Bild: SVFF

Sverige som redan var klara för Elite Round i EM kvalet föll i gruppfinalen mot Slovenien i sista omgången.

Sverige med Beata Olsson från Enköping i laget fick den allra bästa starten man kan önska i EM kvalet med seger över Kazakstan och Israel! Därmed var den sista gruppspelsmatchen mot Slovenien betydelselös, men ändå en gruppfinal och en bra match.

Sverige gör också en bra match mot Slovenien och borde nog ha varit i ledning redan efter 45 spelade minuter sett till chanser och spelövertag. Det fortsatte sedan att vara samma matchbild i den andra halvleken med stort övertag för svenskorna.

Men det var i stället Slovenien som skulle avgöra tillställningen med matchens enda mål. Ana Milovic stod för en fin aktion ute på kanten innan hon slog in bollen till Sara Makovec som drog till. Bollen tog oturligt på ett svenskt försvarsben som ställde Moa Edrud i målet. Bollen kunde retsamt rulla in i mål till 1-0 efter 77 minuters spel.

– Vi har tagit stora kliv i vår utveckling. Det är en stor skillnad från när vi var i Norge. Laget är mer homogent nu. Försvarsspelet är vassare trots att vi har en ruskigt orutinerad backlinje. Anfallsmässigt har vi delar som är väldigt bra på saker som vi har tränat på. Vi skulle behöva bli skickligare när vi är rättvända mot motståndarnas backlinje och ha lite större precision i passningsspelet. Överlag var det en väldigt bra samling. Detta är ett lag som är på uppgång och där det är en bra utvecklingskurva på många av spelarna, säger förbundskapten Anders Johansson på SFF hemsida.

Enköpingstjejen Beata Olsson var såklart nöjd med äventyret och ser fram emot fortsatt arbetet med landslaget.

– Det har varit jätteroligt och det känns som att både jag och laget har lärt oss jättemycket av det. Härnäst är en landskamp mot Belgien i november, vilken typ av trupp som blir kallad då är däremot lite oklart. Efter det kommer ett läger i januari tror jag och sen är det nog Elite round.

Sverige – Slovenien 0-1 (0-0)

Mål, 0-1 (77) Sara Makovec.

 

Lämna ett svar