Sverige ”Grillade” Moldavien på hemmaplan!

FD ERK spelaren Emil Rådqvist & Jonas Grillfors. Foto: ERK

Enköpingsspelaren Jonas ”Grillan” Grillfors var med när Sveriges Rugbyherrar vann en förkrossande seger i landskampen hemma mot Moldavien.

Jonas ”Grillan” Grillfors spelade i stort sett hela matchen från start i landskampen Sverige-Moldavien 80-6, och satte många klockrena tacklingar. ”Grillan” drev också lösklungorna framåt och gjorde överlag en gedigen insats!!

– Jo, det var en kul match att spela där vi hade bollen mesta delen av matchen och kunde spela det spelet vi tränat på. Vi dominerade dem i alla klungorna så pass att de knappt kunde få ut några bollar till deras backar. Moldavien försvarade ganska tight vilket gjorde att det fanns mycket yta på sidorna att attackera, berättar ”Grillan”

Emil Rådkvist, fd ERK kom in i andra halvlek. Sverige utklassade ett mediokert Moldavien som höll emot i första halvlek men öppnade ”slussarna” i andra och Sverige kunde springa i genom lite när de ville.

Sveriges klunga och inkast fungerade bra överlag men backarna fick i första halvlek inte många bollar att jobba med, men i andra halvlek hade backarna ”öppna gatan”.  Finns en del att jobba med inför kommande match mot Luxemburg som spelat bra på slutet. Sverige möter Luxemburg borta den 3:e november.

 

Lämna ett svar