Sverige fortsätter att vinna i JVM?

Jonatan Duchene Bergren Foto: Privat

Sverige Team 18 med ESK hockeyfostrade Jonatan Duchene Berggren fortsätter att vinna i JVM i Magnitogorsk, Ryssland.

Sverige följde upp de två inledande segrarna i gruppspelet mot Schweiz & Vitryssland av JVM med att besegra USA.

Sverige åkte tidigt på en utvisning i matchen och det straffade sig då USA tog ledningen med 1-0 redan efter 2,25 spelat genom Oliver Wahlstrom. Det skakar dock svenskarna av sig och sätter bra tryck på USa som får jobba hårt för att freda sig. Det skulle också ge utdelning med dryga halva perioden spelad då David Lilja kvitterar till 1-1 i spela fem mot fyra assisterad av Lukas Wernblom och Oskar Bäck vilket stod sig perioden ut.

I mellanakten är det ganska jämnt, men Sverige är lite nere i brygga i mitten av perioden då laget drar på sig två raka utvisningar, men det reder dem ut och man hålla 1-1 in i den tredje och sista perioden.

I den tredje och sista perioden visar det sig att Sverige är starkare och maler ned USA som mattas betänkligt. Det skulle dock ta ända till det är 1,34 kvar av matchen innan nästa mål faller och då är det

Skotten 43-26 (14-8, 14-10,15-8) till Sverige.

10 lag gör upp om VM titeln fördelat i två grupper om fem lag där lag 1-4 går till kvartsfinal.
Grupp 1: Sverige, USA, Kanada, Schweiz, Vitryssland. Wernblom som framspelad av Filip Johansson och Adam Ginning gör 1-2. USA chansar då med att ta ut sin målvakt för spela sex mot fem, men då fastställer Wernblom slutresultatet till 1-3 och Sverige är därmed fortsatt obesegrade i JVM.

– Det var en jämn match, men vi bara fortsatte spela vårt spel och tillslut orkar dem inte, säger Jonatan Duchene Bergren som nu ser fram emot dagens gruppfinal mot Kanada.

USA – Sverige 1-3 (1-1,0-0,0-2)

Skott: 37-41 (9-16,13-11,15-14)

Målskyttar Sverige: Lukas Wernblom 2, David Lilja.

Slutspel för Sverige:
Kvartsfinal: 26/4
Semifinal: 27/4
Final: 29/4

 

Lämna ett svar