Svealandsmästerskap i världsklass.

Foto: Christina Ridderstråle

Man brukar säga att ”en fjäder gör inte en höna”. Det är ett talesätt som bevisade sig i helgens Svealandsmästerskap.

Detta är en kamp mellan tjejer och killar i åldrarna 13-14 år från Uppland, Stockholm, Västmanland, Närke, Gästrikland, Värmland, Dalarna och Södermanland, en bredd som ger både konkurrens och vänskapsband både inom länet som mellan tävlanden från olika regioner.

Vanligtvis brukar denna kamp tas hem av Stockholmsregionen, men den region som verkligen briljerade under helgens tävling var Värmland. För när Melwin Holm bjöd upp till show i höjd då fanns det ingen som kunde matcha honom. Ribban är lagd på 2.04 och när Melwin landar har ett nytt världsrekord sett dagens ljus.

Poängavståndet Stockholm – Uppland minskades dock även i detta mästerskap jämfört med förra året och inför stafetterna var det helt öppet vilket av lagen som skulle stå som slutlig segrare, Uppland eller Stockholm.

Foto: Christina Ridderstråle

Upplands lag bestod av en mix av deltagare från länets olika klubbar varav 6 stycken kom från Bålsta IK.

I klassen F13 var Nike Agerfjord, Mollie Gavin, Wilma Fjäll och Lovisa Ridderstråle uttagna. På pojksidan bestod truppen av Axel Nilsson P13 samt Hampus Gull Åhlund P14.

Axel Nilsson var den som lyckades bäst placeringsmässigt med ett guld i stavhopp vilket han efter att ha landat kommenterar med: ”Jag tänkte inte så mycket, det var bara skönt att jag klarat höjden. Jag visste inte då om jag skulle vinna, men nu är jag glad både för guldmedaljen och mitt nya personbästa.”

Foto: Christina Ridderstråle

Nike och Wilma fick även de varsin medalj efter att ha varit delaktiga i Upplands stafettbrons. Wilma nosade även på ytterligare ett brons i höjd med sina 151 cm, en höjd med vilken hon kunde tagit både brons och silver men missade på en något sämre serie fram till sluthöjden.

Men framgångar kommer i många former och alla mäts inte i medaljer. Under helgen så sattes totalt 9 stycken personliga rekord av Bålstaatleterna inom både löp, kast och hoppgrenar.

Att det varit en trevlig helg fångas väl bäst med Lovisas kommentar om helgens höjdpunkt:

”Det var att lära känna alla i Upplandslaget, de var jättetrevliga, och att tävla och ha kul tillsammans. Vi ville inte åka hem…”

Text: Pär Åhlund.

Lämna ett svar