Svajig offensiv fällde EHF!

EHF körde fast offensivt. Foto: Kent Lundqvist

För korta spelföljder fällde Enköpings HF i nykomlingsmötet i herrtvåan hemma mot Borlänge HK.

– Det blev tyvärr så, vi blandade i våra prestationer i det offensiva spelet där vi blev alldeles för korta i våra spelföljder för ofta, framför allt här i andra halvlek, medger EHF-tränaren Anders Skogäng.

EHF startar matchen riktigt bra och framförallt defensivt där man har 4-0 efter fem spelade minuter och det som imponerade mest var att man såg till att gästerna inte hade ett enda avslut mot mål under 5,23 minuter!

Foto: Kent Lundqvist

Ledning för hemmalaget med 7-2 efter 10 minuter och allt såg fantastiskt bra ut för EHF, men sedan kommer en svacka offensivt med tekniska fel och bortkastade bollar som gör att BHK kan komma in i matchen och är ”bara” under med 7-9 då kvarten är spelad.

Foto: Kent Lundqvist

BHK fortsätter sedan att sätta käppar i det offensiva spelet för EHF med ett smart spelande 5-1 defensivt där man gång efter annan står för bollstölder och kunde ställa om på vassa kontringar vilket gav 11-11 efter 20 minuter.

Foto: Kent Lundqvist

EHF skulle dock få till en bra avslutning där man i spel sex mot fem lyckas bra och kan gå till halvtidsvila i ledning med 16-13.

Foto: Kent Lundqvist

– En stark inledning följdes tyvärr upp med en svacka mitt i halvleken där vi hade problem med deras utgrupperade försvarsspel. Defensivt står vi bra och avslutningen lovade gott inför den andra halvleken, säger Skogäng.

EHF startar även den andra halvleken bra och går omgående fram till ledning med 18-13 och har 19-15 efter fem spelade minuter.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan går spelet i stå och EHF börjar spela kort och omständligt samtidigt som gästernas bäste spelare – målvakten Fredrik Bergkvist får bra träff och det gör att det är likaläge 20 med 10 minuter spelat av den andra halvleken.

Foto: Kent Lundqvist

Nu kliver gästernas målspruta – Filip Flink in i matchen på riktigt. Under de sista 20 minuterna gör han sex av sina 8 mål i matchen och det skulle fälla ett stort avgörande för utgången.

EHF sluggar sig kvar i matchen fram till 22-22, men sista kvarten går till gästerna som står bra defensivt mot ett hemmalag som spelar allt mer frustrerat och med ”som sagt” alldeles för korta spelföljder mot ett utgrupperat försvarsspel. Det kom att kosta både poäng och matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi agerar ängsligt här i andra halvlek vad det gäller vårt offensiva spel och tar en hel del svaga beslut som kostar oss baklängesmål i deras kontringsspel. Det var dock fortsatt ganska bra defensivt, summerar EHF-tränaren.

Enköpings HF – Borlänge HK 27-31 (16-13)

Målskyttar,

EHF: Anton Lindblom 8, Adam Skogäng 4, Filip Tapper 4, Joel Eneroth Ädel 3, Max Rydstedt 3, Pontus Ramström 2, Mattias Johansson, Erik Widén, Fredrik Salovaara.

BHK: Filip Flink 8, Hampus Högberg 6, Oskar Erbing 5, Albin Svärd 4, Jonas Nordqvist 3, Rasmus Lindell Nordström 3, Fredrik Bergqvist, Samuel Dahlin.

Räddningar:  36,3 % – 51,4 %

Utvisningar: 2x2min – 2x2min
Publik:189

Spelarbetyg EHF:


Joel Eneroth Ädel


Anton Lindblom


Max Rydstedt/Fredrik Salovaara.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar