Svagt EHF föll stort!

Foto: Kent Lundqvist

Damjuniorerna i Enköpings HF fick en dålig start på omstarten av seriespelet då gästande Gustavsbergs IF HK enkelt fick lämna Idrottshuset med en 30-11 (17-5) seger.

EHF var inte alls med från start och kom omgående under med 0-5 och tvingades att ta en timeout med knappa fyra minuter spelat.

Vi kom helt fel på det från start och jag försökte väcka tjejerna med en timeout, berättar tränare Tobias Lindberg.

Det blev ett dåligt svar från tjejerna som tappar till 0-1 innan Alice Askebro gör hemmalagets första mål i matchen. Det blir tyvärr fortsatt lojt och trögt för EHF som går till halvtidsvila i underläge med hela 5-17.

Vi snackar om att ta ansvar i andra halvlek och ge oss själva en chans att prestera, säger Tobias.

Det är också ganska markant skillnad under dem första 13 minuterna då EHF spelar helt jämnt (5-6) med Gustavsberg och tvingar dem till en timeout. Efter den så kommer tyvärr en ny svacka av EHF som gör att gästerna springer ifrån 10-23 till 11-30 under dem sista 12 minuterna.

Inledningen av den andra halvleken är vi på den nivå vi skall och då håller vi också jämna steg med Gustavsberg. Tyvärr så orkar vi inte hålla det hela vägen och det rinner iväg på slutet, det har med den svaga träningsnärvaron att göra och inget annat, summerar Tobias som ger lagets målvakt Rebecka Ek extra beröm för sin insats i matchen.

Enköpings HF – Gustavsbergs IF HK 11–30 (5-17)

Målskyttar EHF: Kajsa Pihl 3, Vendela Tapper 3, Saga Valgeborg 2, Sandra Åkerman, Alice Askebro, Fiona Wallén.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar