Svaga avslut fällde avgörandet!

Foto: Anders Lundström

Enköpings HF förlorade den första kvalmatchen om en plats i damernas div.1 nästa säsong där mängder av missade avslut fällde avgörandet.

– Ja, det var som så många gånger i seriespelet. Vi spelar bra och kommer till massor av bra lägen men vi har 10-15 skott utanför eller i målramen, lägger vi dessutom till att vi gör deras målvakt (Josefine Rindeborn) riktigt bra så är det inte svårt att analysera fram vad som behöver bli bättre till på söndag, berättar tränare Ken Hornö.

Kontentan av det blev ju att matchen blev målsnål, men det såg inte ut så inledningsvis. 6 gjorda mål på dryga tre minuter och likaläge tre! Sedan var det som om någon skickade i handbromsen. En kvart senare i matchen har det bara gjorts två mål till och båda av Amanda Gustafson EHF.

När domarduon Philip Lundberg & Alexander Sundqvist blåser för halvtidsvila så är det dock hemmaledning med 10-8.

– Insläppta är helt okey, men 8 gjorda mål på en halvlek är inte alls okey med tanke på hur mycket vi egentligen skapar, menar Ken.

Att tjejerna i EHF fått klart för sig hur man skall agera i läget med boll blir påtagligt initialt av den andra halvleken då laget gör 4-0 på NKIK och vänder till ledning med 12-10.

– Ett av några skeden i matchen då jag verkligen trodde vi skulle köra matchen, men tyvärr så lyckas vi inte hantera läget och ger hemmalaget förnyad kontakt, berättar Ken.

Matchen är sedan helt jämn fram till likaläge 17 med 8,28 kvar att spela av matchen. Då blir det extrem måltorka för EHF som inte gör nästa mål förrän det är 2,31 kvar att spela när Isa Ekström reducerar till 18-19. Hemmalagets Doris Dijak svarar med att göra 20-18 med 2,09 kvar av matchen och EHF tar en timeout.

Tyvärr bränner EHF nästa anfall, men det gör även hemmalaget så med 26 sekunder kvar reducerar Frida Haraldsson till 19-20, men det blir tyvärr också matchens sista mål.

– Det är små saker som behöver justeras till söndagens returmatch hemma i Idrottshuset och framför allt är det kvalitén på våra avslut, avslutar Ken.

Norrköpings KIK – Enköpings HF 20-19 (10-8)

 

Målen,
NKIK: Vendela Hebbe 6, Nellie Wetterholm 3, Thea Wåhlin 3, Doris Dijak 3, Rebecka Kinderberg 2, Emma Enlund 2, Priscilla Diaz.

EHF: Therese Lundström 5, Isa Ekström 3, Liza Burnelius 3, Frida Haraldsson 3, Amanda Gustafson 2, Felicia Axeen 2, Lovisa Skagerlind.

Utvisningar: 4×2 min – 3×2 min

Publik: 235

Nästa match spelas söndagen den 22/4 kl.14:00 i Idrottshuset.

 

Lämna ett svar