Svag start fällde EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF förlorade borta mot obesegrade Täby HBK i Herrettan efter en mycket svag inledning.

EHF var inte alls med när den sena timmen var slagen under onsdagskvällen och bortamatchen mot THBK startade. Det skulle ta dryga 10 minuter innan det första målet i matchen föll för gästerna och då är det Anton Lindblom som reducerar till 1-6 på straff.

– Vi inleder matchen katastrofalt där vi hamnar fel i försvar och spelar stressat framåt och avsluten blir för enkla och raka, säger EHF-tränaren Anders Skogäng.

Det var fortsatt segt för EHF fram till halvtidsvilan, men fembollars skillnad stod sig och när lagen gick ut för att spela den andra halvan av matchen så var det 14-9 för THBK.

– Vi blir lite bättre i andra halvan av första och går till vila med 5 bollars underläge. Ska väl sägas att Täbys målvakt var väldigt bra matchen igenom och att det inte bara var vi som gjorde sämre insatser. Det underläget hänger med oss hela matchen.

EHF tappar kontakten igen och hemmalaget drar ifrån till ledning med 21-12 innan spelet jackar i igen. Med en bra sekvens i matchen så tar sig EHF tillbaka och stressar hemmalaget. Med dryga fem minuter kvar att spela så missar hemmalaget en straff och EHF trycker in reduceringen till 25-27 genom Filip Tapper.

Lagen byter sedan varsitt mål med varandra, men sedan är det THBK som är starkast och kan avgöra matchen med tre raka mål.

– Inledningen på andra halvlek var inte heller så bra så Täby kan utöka och leder med 9 mål 10 min in på halvleken. Efter timeout spelar vi offensivt försvar där alla verkligen sliter hårt tar vi oss till ett tvåmåls underläge och har ett par chanser att krympa till  det ytterligare. men Täbys målvakt fortsätter rädda och Täby kan glida ifrån och vinna med 5 bollar, berätar EHF-tränaren som summerar:

– Ska man hämta in ett så stort underläge som vi hamnade i måste allt verkligen stämma och det var inte mycket som stämde i matchen.
Killarna ska ändå ha beröm för insatsen på det sätt att vi inte gav upp utan försökte vända på det. Vi måste nu analysera och förändra vad i det vi gör som får oss att bli stressade och inte hittar rätt i försvarsspelet och avslut.

Täby HBK – Enköpings HF 32-27 (14-9)

Målskyttar,
THBK: Karl Lindbom 7, Daniel Harnebäck 6, Axel Bellander 6, Erik Lindau 5, Martin Skog 4, Alexander Stenklyft 2, Simon Hartvig, Philip Hedlund.
EHF:
Anton Lindblom 5, Filip Tapper 5, Viktor Berg Von Linde 4, Adam Skogäng 4, Gustav Odeheim 3, Filip Eriksson, Erik Widén, Joel Ädel, Jacob Eriksson.

Utvisningar: 5x2min – 2x2min
Publik: 75

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar