Svag start fällde EHF!

Jessica Anshagen höll EHF kvar i matchen. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings HF svarade för en minst sagt blek första halvlek vilket grusade chansen att ta poäng av tabellettan Lidingö SK i Damtvåans 16:e omgång.

EHF startade hemmamatchen mot LSK blekt och gjorde inte första målet förrän matchklockan tickat upp på 6,04 då Hanna Odeheim reducerar till 1-6.

Foto: Kent Lundqvist

Tabellettan LSK behövde i ärlighetens namn inte vara speciellt bra för att föra matchen då hemmalaget inte alls stod upp i kampen.

Foto: Kent Lundqvist

Man fick göra lite som man ville och i det offensiva spelet var EHF mer än lovligt stilla stående och passiva. Det gjorde att man var i underläge med hela 9-17 när lagen gick till halvtidsvila.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är alldeles för dålig start i matchen där vi går bort oss helt. Vi har inget bra svar på deras 2-4 spel, medger EHF-tränaren Kent Söderlund.

I den andra halvleken vaknar EHF till och nu tar man kampen som man borde gjort från start. Det är helt plötsligt modigt spel både offensivt och defensivt. Det skulle också ge resultat för när det är spelat dryga 0 minuter leder hemmalaget andra med 8-4.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle fortsätta bra för EHF som verkligen skakar LSK och när det är spelat knappa 20 minuter dunkar Wilma Mård in 20-23 och det är darr i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Tyvärr så blir det uppenbart att orken inte sitter där den skall i hemmalaget får under den sista delen av matchen orkar man inte hålla uppe sitt spel och tappar till förlust med 8 bollar.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är starten som gör att vi inte kan utmana om poäng. Hade vi spelat som vi gör här i andra i 60 minuter är jag säker på att vi tagit poäng, avslutar Söderlund.

Enköpings HF – Lidingö SK 22-30 (9-17)

Målskyttar EHF: Nora Sagström 4, Lovisa Wigh 4, Hanna Karlsson 3, Josefine Åkerblom 2, Sandra Åkerman 2, Saga Walgeborg 2, Hanna Odeheim 2, Lisa Jansson, Wilma Mård, Nathalie Hjälm.

Spelarbetyg EHF:


Sandra Åkerman


Jessica Anshagen


Hanna Odeheim

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar