Svag sista period fällde EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK tappade spelet och matchen borta mot obesegrade IK Sirius, trots ledning med både 3-1 och 4-2 blev det förslut med 4-6.

– Taktiskt sätt gör vi dem två första perioderna riktigt bra. Vi visste att Sirius vill ha fart i sitt spel och dom vill spela väldigt mycket diagonalt i anfallet så spelarnas uppgift var att hålla ner tempot lite och vara väldigt noggranna i boxen och som sagt dem två första perioderna gör vi det riktigt bra och Sirius blir frustrerade, berättar tränare Andreas Olofsson.

EIBK gör det som sagt mycket bra i de två inledande perioderna och har ett visst grepp om händelserna och är i ledning med 3-2 inför den tredje och sista perioden.

EIBK gör också ett tidigt 2-4 mål genom Simon Äng och nu talade mycket för att laget skulle ha en bra chans att vinna matchen.

– När vi gör 4-2 så känns det väldigt bra, men sen i tredje så nästan på en given signal så börjar vi slarva med allt och Sirius får något lätt mål och det blir match igen.

Hemmalaget lyfter och gör tre mål och är helt plötsligt i ledning med 5-4 med dryga tre minuter kvar av matchen.

– Vid 5-4 börjar vi såklart jaga ett mål, då tar vi en väldigt onödig utvisning och dem gör 6-4 i öppen kasse! Rasmus Larsson i målet gör en enormt bra match, berömmer Andreas.

Nu är det match igen redan imorgon tisdag borta not Bälinge, hur går tankarna?

– Har inte hunnit tänka på upplägget till den matchen än men helt klart kommer det vara viktigt med 3 poäng, så någon ändring kommer det ju att bli. Som det ser ut nu så kommer Gustaf Persson att ingå i truppen i morgon, avslutar Andreas.

 Annons

IK Sirius FBC – Enköpings IBK 6-4 (0-1, 2-2, 4-1)

Skott: 25-29 (5-6, 8-10, 12-13)

Mål, EIBK: Albin Pettersson 2, Jonathan Piispanen, Simon Äng.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar